15. april 2020

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Med venner som Jeppe Kofod …

Husker du også typen i børnehaven, der aldrig ville dele det gode legetøj, men som stolt overdrog dig sin gamle, gennemgnaskede bamse som trøstepræmie – helst under et ståhej så stort, at pædagogerne måtte rose ungen for sin gavmildhed? Den unge er i dag vokset op til at blive udenrigsminister Jeppe Kofod (S). I onsdags […]

Kære læser

Joe Biden og jagten på stemmen fra Bernie Bro

Kampen om at blive Det Demokratiske Partis præsidentkandidat er slut. For selvom der stadig er en lang række amerikanske delstater, der endnu ikke har afholdt primærvalg, og selvom demokraterne først officielt vælger deres kandidat ved partikonventet om fire måneder, så skal der indtræde en force majeure af gigantiske proportioner for, at det ikke bliver Joe […]

Spisesedlen

Danmark skal genåbnes hurtigere. På et pressemøde om COVID-19 kunne statsministeren i går fortælle, at det går den rigtige vej for antallet af smittede, indlagte og kritisk syge. Derfor varslede Mette Frederiksen, at samfundet kan åbnes hurtigere. Hvad der konkret skal åbnes, og hvornår det skal åbnes, blev ikke meldt ud på pressemødet.

Trump standser støtte til WHO. Den amerikanske præsident er utilfreds med Verdenssundhedsorganisationens håndtering af coronapandemien. Han beskylder WHO for at være på kinesernes side og for at sprede kinesisk misinformation om COVID-19. USA er WHO’s største donor. Sidste år stod USA for et bidrag på 400 mio. dollars – svarende til 2,7 mia. kr.

IMF med sort spådom om dansk økonomi. Ifølge Den Internationale Valutafond befinder verden sig i en økonomisk krise, der ikke er set siden Den Store Depression i 1930’erne. Det kommer også til at gå hårdt ud over Danmark. IMF skønner, at Danmark kommer til at se en nedgang på 6,5 procent i bruttonationalproduktet i år.

Obama støtter Joe Biden. Den tidligere amerikanske præsident Barack Obama opfordrede i går demokrater fra hele det ideologiske spektrum til at støtte op om Joe Biden som Det Demokratiske Partis præsidentkandidat. Det er første gang, at Obama blander sig i primærvalgkampen. Joe Biden tjente som vicepræsident under Barack Obama.

New Zealands regering går ned i løn. New Zealands premierminister Jacinda Ardern og de resterende ministre går 20 pct. ned i løn de næste seks måneder. Det gør de ifølge premierministeren for at vise solidaritet med de mange borgere, der er blevet ramt økonomisk af coronakrisen. ”Hvis der nogensinde var et tidspunkt, hvor man skulle lukke kløften mellem forskellige samfundsgrupper i New Zealand, så er det nu,” udtaler Ardern.

Et sidste ord

Kan du huske, hvad verden bekymrede sig om for fire måneder siden? Heller ikke os. Forestil dig, hvis du skulle forklare denne apokalyptiske coronaverden til dit selv fra januar 2020. Det ville nok gå nogenlunde sådan her.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12