15. august 2017

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

En vigtig løbetur

I går eftermiddag blev Copenhagen Pride Week løbet i gang ved statsministerens sommerresidens Marienborg Slot. Lars Løkke Rasmussen (V) havde på Facebook inviteret alle danskere til at støtte op om Pridens budskab ved at løbe med på en tur omkring Lyngby Sø – med Løkke selv i spidsen. Cirka 70-80 mennesker var dukket op til det åbne arrangement, […]

Kære læser

Kan lovlig hash give dødsstødet til banderne?

Banderne siger selv, at de kæmper om markedet for hash i København. Politiet erkender, at volden også handler om hash. Men vil det nye forslag fra regeringspartiet Liberal Alliance om legalisering reelt kunne stoppe bandekrigen? Svaret er – desværre – nej.

Det bedste vi har set

Modeugen kan godt føles som lukket land, hvis man er en af dem, der ikke kan finde ud af at udtale ord som Versace, Louboutin eller Yves Saint Laurent. Men skal moden kun være for de få og smarte, eller kan den småkiksede dansker også få noget ud af at tage til modeuge? Føljeton har sendt sin mindst modekyndige reporter afsted til Copenhagen Fashion Week for at finde sin egen personlige stil.

Spisesedlen

Syv dræbte i angreb på FN-base i Mali. Søndag aften var det Burkina Faso, og i går, mandag, var et andet vestafrikansk land udsat for terrorangreb. I Mali blev syv personer dræbt og yderligere syv såret i et angreb på FN’s fredsmission i byen Timbuktu. Også seks angrebsmænd blev dræbt. Den fredsbevarede mission i Mali er den dødeligste af alle FN’s fredsmissioner verden over.

Sager om syge og handicappede børn underkendes. Næsten halvdelen af kommunernes afgørelser omhandlende syge og handicappede børn blev i 2016 omgjort af Ankestyrelsen på grund af klager. Det viser tal bag Social- og Børneministeriets nye Danmarkskort over kommunernes afgørelser. Seniorkonsulent i Børns Vilkår frygter, at økonomi er blevet vigtigere end lovgivning for flere kommuner.

Storbritannien åbner for midlertidig toldunion med EU. Storbritannien vil forsøge at blive i EU’s toldunion efter brexit for at undgå grænsekaos. Ifølge det britiske ministerium for brexit er ”en midlertidig toldunion mellem Storbritannien og EU en mulighed”. En aftale om brexit skal være forhandlet på plads, inden briternes medlemskab af EU ophører 29. marts 2019.

Dansk økonomi i fremgang. Danmarks Statistik offentliggør BNP-indikator, der peger på, at vores bruttonationalprodukt er vokset med 0,5 procent fra første til andet kvartal i år. Indikatoren viser, at vækstraten for det sidste år ligger på 2,5 procent. Dansk økonomi er derfor for første gang i over ti år vokset med mere end to procent på et enkelt år.

 

Flere end 300 omkomne i Sierra Leone efter mudderskred. Dødstallet er stigende efter voldsomt mudderskred, som ramte i udkanten af Sierra Leones hovedstad Freetown tidligt mandag morgen. Ifølge en talsmand for det lokale Røde Kors har man nu fået bekræftet, at 312 mennesker er døde, men der er formentlig stadig hundredevis af mennesker begravet under mudderet. Omkring 3000 mennesker menes at være blevet gjort hjemløse af mudderskredet, som blev udløst af voldsomme regnskyl og oversvømmelser i området.

Et sidste ord

De holder vores samfund i gang. Med kærlighed, klipning og kæk hårfarve. Vi elsker dem – og deres kommunale frisurer.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12