15. februar 2019

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Forskellige grader af afvisninger

Det er ikke til at se på ham, fordi hans øjne som altid er dækket af enten hår eller solbriller på billeder. Men Guns N’ Roses-guitaristen Slash, der var en kæmpe rockstjerne i de sene 80’ere, er blevet 53 år og har dermed trekvart liv at se tilbage på – hvis han kan huske det. […]

Kære læser

Våbenkapløb i rummet: Verdens stormagter er på vej ud i virkelighedens Star Wars

Star Wars-projektet. Det er ingen hemmelighed, at Donald Trump har hentet megen inspiration fra den tidligere amerikanske præsident Ronald Reagan. Det umådeligt populære og indflydelsesrige udtryk ”Make America Great Again” er slet ikke en Trump-opfindelse. Det blev nemlig allerede brugt som politisk slogan tilbage i 1980, da Reagan i præsidentvalgkampen fuldstændig smadrede sin demokratiske modstander […]

Spisesedlen

Spaniens premierminister udskriver valg. Pedro Sanchez, der også er leder for Spaniens socialistiske parti, har udskrevet valget før tid som følge af en længere politisk konflikt vedrørende Catalonien-regionens ønske om selvstændighed. Konflikten gjorde blandt andet, at premierministeren ikke kunne finde stemmer nok til at få stemt sin finanslov igennem. Valget skal afholdes d. 28. april.

Trump vil erklære undtagelsestilstand og bygge mur. En talskvinde i Det Hvide Hus fortalte torsdag aften, at den amerikanske præsident vil underskrive den budgetaftale, der er blevet forhandlet frem i Kongressen. Den indeholder ikke penge til en mur ved den Mexicanske grænse, og derfor sagde talskvinden, at Donald Trump planlægger at erklære national undtagelsestilstand, hvilket gør det muligt for ham at finansiere muren uden om parlamentet.

Næse til fiskeriministeren. Når Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg næste onsdag holder møde, kan fiskeriminister Eva Kjer Hansen (V) se frem til at få tildelt en såkaldt næse. Det sker, fordi det har taget for lang tid med lovgivning, der skal begrænse antallet af kvoter for muslinger og østers. Det er Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet, der er blevet enige om at give ministeren en næse. SF og Enhedslisten ventes også at gå med i beslutningen.

Bilbombe koster 46 soldater livet i Kashmir. Bomben sprang torsdag aften nær en militærkonvoj i den indiske region Kashmir. Det er et af de værste angreb i regionen i årtier. Den islamistiske militante gruppe Jaish-e-Mohammad, der opholder sig i nabolandet Pakistan, har taget skylden. Indiens premierminister Narendra Modi har lovet at komme med et modsvar til Pakistan, som de beskylder for at stå bag, og en regeringsrepræsentant har sagt, at de vil bruge alle diplomatiske midler for at afskære Pakistan fra det internationale samfund.

Theresa May taber symbolsk afstemning i parlamentet. Den britiske premierminister led i går aftes endnu et nederlag i underhuset, da det britiske parlament afviste at give deres støtte til Mays strategi for fortsatte forhandlinger med EU. Afstemningen har ingen praktisk betydning, men den svækker Mays forhandlingsposition yderligere. Også et skotsk forslag om at udsætte datoen for Brexit blev stemt ned.

Et sidste ord

Når man skal, så skal man. Men det betyder ikke, at man skal gøre det uden præcision og elegance.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12