15. juni 2018

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Store tyskere i fedtefadet

Boris Becker var en cool tysk tennisspiller med en knaldende hård serv som sit primære våben. Man kan ikke tage hans seks Grand Slam-titler fra ham, og at han i en alder af blot 17 år i 1985 vandt Wimbledon-finalen i fire sæt over Kevin Curren. Det var stort, ja, historisk – for at bruge […]

Kære læser

Jon er min far, og han er alkoholiker

Renna Rose Agger er vokset op med en fuld far. I januar 2008 lagde han alkohol på hylden og startede i Anonyme Alkoholikere. Det har de aldrig talt om. Indtil september sidste år hvor hun besøgte sine forældre med et kamera og konfronterede dem med fortiden. Den konfrontation medførte også et besøg i farens lokale AA-gruppe. Det fortæller hun om i sidste artikel om de voksne, der drikker alt, alt for meget.

Det bedste vi har set

Så er der fest for muslimerne

Så er der fest for muslimerne

I dag og i aften afslutter alverdens muslimer årets ramadan med den store fest Eid al-Fitr. Over hele verden gøres der klar til gilde og farvestrålende fest, og skulle du måske ikke selv være muslim og være lidt uklar på, hvad det hele præcis går ud på, så har Kristeligt Dagblad på deres glimrende underside Religion.dk den mest præcise forklaring på den noget komplicerede feststruktur. Eid Mubarak!

Vi er meget tæt på flyvende biler

Vi er meget tæt på flyvende biler

Hvis du har det lidt som os, har du drømt om flyvende biler, siden du så Tilbage til fremtiden II (1989), og måske blev du også lidt skuffet, da du vågnede op i 2018 og opdagede, at vi stadig ikke har dem. Men nu begynder der for alvor at ske noget. Det bliver muligvis ikke lige en bil i første omgang, men nærmere en motorcykel – ikke desto mindre er den på trapperne. Fedt!

Danmarks nye kongemager Kristian Thulesen Dahl

Danmarks nye kongemager Kristian Thulesen Dahl

Er dansk politiks nye kongemager parat til at hjælpe Mette Frederiksen til magten? Er Dansk Folkeparti ved at skifte side, droppe de blå og overtage De Radikales gamle rolle? Danmarks bedste politiske magasin Borgen Late Night har lavet en special fra Folkemødet med manden, som et flertal af vælgerne netop har kåret til den mest magtfulde i kongeriget. Krydsild (vi hader det ord) med Kristian Thulesen Dahl.

Når Knud Romer ranter

Når Knud Romer ranter

Ud over at være djævelsk god til at skrive bøger og være djævelsk lang tid om det, så er Knud Romer uofficiel danmarksmester i at rante, som det hedder på udenlandsk, eller skælde ud, som det kunne oversættes til. Her i en kø til flyvere om rigets tilstand. Priceless.

Homoappen Grindr bliver producenter og publicister

Homoappen Grindr bliver producenter og publicister

Den berømte dating-/sex-app Grindr, der var en slags homoseksuel forløber for Tinder, har brugt sin succes på at blive publicister. Først har de lavet et aldeles glimrende internetmagasin, og nu skal de også til at producere video. Det er altså en spændende forretningsmodel, de har gang i der.

Spisesedlen

Tibetsagen: Statsadvokaten genåbner efterforskningen. Det sker på baggrund af nye dokumenter, som har fået anklagemyndigheden til at anmode om atter at åbne Tibetsagen fra 2012. Meldingen kommer i kølvandet af, at justitsminister Søren Pape Poulsen (K) i går udvidede Tibetkommissionen til at omfatte samtlige kinesiske statsbesøg, der har fundet sted på dansk grund siden 1995.

Vendekåbe: Mette Frederiksen vil afskaffe uddannelsesloftet. Meldingen fra den socialdemokratiske leder kommer blot halvandet år, efter at regeringen, Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet indførte uddannelsesloftet for at forhindre studerende i at tage mere end én uddannelse på samme eller lavere niveau. Loftet har været stærkt kritiseret for blandt andet at skabe en usund præstationskultur blandt unge, og det har altså fået Mette Frederiksen til at sadle om. Dermed stemmer samtlige partier i rød blok for at afskaffe loftet.

Sagsøgt: New York vil tvangsopløse Trumps fond. Det er statsanklageren i den amerikanske storby, som sagsøger den amerikanske præsidents fond Donald J. Trump Foundation, fordi fonden gennem de seneste ti år angiveligt har udvist ”vedvarende ulovlig adfærd”. Anklageren, Barbara Underwood, kritiserer især, at Trump brugte fondens navn og midler til at reklamere i forbindelse med sin præsidentkampagne i 2016.

Mere Trump: USA vil pålægge Kina milliardstor straftold. Den amerikanske præsident skal angiveligt have godkendt en plan om at indføre told på kinesiske varer. Straftolden lyder på op mod flere hundrede milliarder kroner, og meldingen har pustet liv i handelskrigen mellem verdens to største økonomier. Kina har nemlig bedyret, at de i så fald vil gøre gengæld og pålægge amerikanerne tilsvarende milliardtold på blandt andet biler, fly og sojabønner.

Lækket FN-rapport: Den globale opvarmning er mere presserende end først antaget. I rapporten står der blandt andet, at medmindre verdens lande så hurtigt som muligt gennemfører ”omfattende” foranstaltninger for at reducere CO2-udslippet, så vil den globale temperatur være steget med 1,5 grader celcius, når vi når 2040. Ifølge flere forskere er der stadig en chance for at rette op på skaderne ved dette niveau, men det er straks en anden snak, hvis den når op på to grader eller derover.

Et sidste ord

Det kan godt være, at vi har trippet lidt over nordkoreanske og amerikanske politiske propagandavideoer, men vi kan altså også godt være med herhjemme. Joachim B. Olsen kan i hvert fald løfte rigtig mange kilo på en vægtstang. Måske noget for Grindrs magasin?

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12