15. maj 2018

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Vold på film og vold på sig selv

Uh, mand. Der er så mange ting i verden, der kalder på vrede, indignation og forargelse. Men at føle sig stødt på manchetterne over indholdet af Lars von Triers nye spillefilm, og så bagefter lufte sin moralske forargelse over for pressen eller på de sociale medier… ”altså, undskyld mig”, som salig chefredaktør (og von Triers […]

Kære læser

Ny rindalisme? Oprør mod regnedrengene

Ingen partier overlever i dag at fremlægge forslag, som ikke kan bestå testen i Finansministeriets regnemodeller. Budgetbisserne regerer. Men nu har Enhedslisten fået nok – og kræver, at en ny regering også skal regne på en ny måde: Flertallet i Folketinget skal tilbage og bestemme over den økonomiske politik.

Spisesedlen

Mindst 58 dræbt ved grænsen til Israel. Mandag protesterede titusinder af palæstinensere ved grænsen mellem Gaza og Israel. Anledningen var årsdagen for oprettelsen af Israel og flytningen af USA’s ambassade til Jerusalem. En stor gruppe palæstinensere forsøgte at storme grænsehegnet, og i den forbindelse blev 58 palæstinensere dræbt og flere tusinde såret.

Ny national cyberstrategi skal ruste børn og unge. Regeringen fremlægger i dag en ny cyberstrategi, der indeholder en række initiativer, der skal hjælpe med at give børn og unge en bedre digital dømmekraft. Samtidig skal også lærerne rustes til bedre at kunne håndtere de nye digitale trusler.

Google under anklage for at overvåge Android-brugere. De australske myndigheder har åbnet en sag mod Google i forbindelse med, at Google er anklaget for at anvende telefonbrugeres data til kommercielle formål uden tilladelse fra brugerne. Google anklages for at ‘spionere’ ved hele tiden at modtage data om, hvor brugerne befinder sig.

Erdoğan vil have større kontrol med den tyrkiske økonomi. I et interview siger Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdoğan, at den tyrkiske centralbank er uafhængig, men at den alligevel, efter præsidentvalget senere på året, skal regne med at tage imod ordrer fra præsidenten. Erdoğans udmelding har fået kursen på den tyrkiske lira til at falde yderligere.

Nordkorea er muligvis begyndt at nedruste. Sådan lyder det fra analytikere, der har analyseret satellitbilleder af nordkoreanske atomfaciliteter. Billederne viser, at flere bygninger er blevet revet ned ved testområdet Punggye-ri. Flere er dog skeptiske, fordi Nordkorea muligvis slet ikke har brug for testområdet mere i forhold til deres atomprogram.

Et sidste ord

Nu skal vi nok snart stoppe med at skrive om Childish Gambinos musikvideo ‘This Is America’, men I får lige lidt mere. Internettet har gjort sin ting, og nu er der dukket to nye udgaver af videoen op med titlerne ‘This Is America, so Call Me Maybe‘ og ‘This Is Russia’. De kan altså også noget!

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12