15. maj 2019

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Ånden er faldet i valgkamp

De gamle skal have det bedre, de fremmede skal have det værre. Der skal flere penge til velfærden, til konsulenterne skal der færre. Vi skal have højere velstand, vi skal have lavere skat, vi skal have en grønnere jord, vi skal have dit, vi skal have dat. Det er ikke, fordi det skoser med forslag […]

Kære læser

Plastik på havets bund

En ubetinget succes. Plastik er en genial opfindelse, og det har det været i alle de små hundrede år, mennesket har kunnet finde ud af at producere det i sin nuværende form. Plastik skabes forsimplet sagt ved en proces, hvor man nedbryder råolie til dets komponenter, rearrangerer dem, og derved skabes såkaldte syntetiske polymerer, der […]

Spisesedlen

Facebook indfører nye regler for livestreaming efter terrorangrebet i Christchurch. Det præcise omfang for de nye regler er endnu uklare, men ifølge Facebook vil brud på det sociale medies ”mest seriøse politikker” i fremtiden medføre øjeblikkelig bandlysning fra Facebook Live for en given periode.  Tilsvarende vil overtrædere blive nægtet køb af reklamer på Facebook.

Sudans militær enig med oppositionen om en treårig overgangsperiode til demokrati. Ifølge generalløjtnant Yasser al-Atta har det sudanske militær indgået en aftale med demonstranter fra bevægelsen Alliance for Freedom and Change om, at Sudan helt skal overgå til et civilt styre inden for tre år. Det sker, efter hæren i forrige måned kuppede landets mangeårige præsident Omar al-Bashir.

Alabama indfører strengt abortforbud. Det republikansk kontrollerede statssenat vedtog tirsdag en ny lov med stemmerne 25-6, der helt vil ulovliggøre abort, medmindre graviditeten udgør en ”seriøs helbredsrisiko” for kvinden. Loven gør heller ikke nogen undtagelser i tilfælde af voldtægt eller incest, og læger, som udfører en abort, kan blive straffet med hele 10-99 års fængsel.

Førerløs elektrisk lastbil påbegynder leveringer på offentlig vej i Sverige. Ifølge selskabet bag, Einride, er lastbilen den første af sin slags i verden, der har fået tilladelse til at køre på offentlig vej, og i alt planlægger Einride at have 200 lastbiler i drift ved udgangen af 2020. Indtil videre kommer lastbilen dog ikke til at slå nogle fartrekorder, da den kun må køre 5 km/t i et industrielt område i byen Jönköping.

Gyldendal fjerner kontroversielle rim fra ny Halfdan Rasmussen-udgivelse. I den kommende tobindssamling af Halfdan Rasmussens gamle børnerim har forlaget valgt at fjerne digte såsom ”Negerdukken Lille Sam” og ”Hittehattehættehuer,” hvori ordet ”hottentot” indgår. Det sker ifølge forlagschef for Gyldendal Børn & Ung Lotte Hjortshøj for at tilpasse værket til tonen og læserne anno 2019.

Et sidste ord

Nogen har fået rapperen Eminem til at lyde som en Talking Heads-sang. Det er underligt catchy

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12