15. maj 2020

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Alternative vandvogne og en ukristelig skattefinte

Alternativet bliver ved med at overraske. Partiet, der tidligere har været kendt som den uartige politiske dreng (m/k) i klassen, synes nu at have gennemgået en nypuritansk vækkelse. Uheldige historier om sexgynger, darkrooms og opfordringer til at sende dick-pics er blevet udskiftet med en politisk leder, der truer med at fjerne det mest folkelige af […]

Kære læser

Digte fra bagsiden af medaljen

Den amerikanske digter og essayist Anne Boyer (1973) mestrer som få andre at foretage poetiske undersøgelser af de myter, historier og politiske strømme, som holder samfundet omkring hende oppe. Nu foreligger hendes gennembrudsdigtsamling ”Garments Against Women” (2015) for første gang i en dansk oversættelse udgivet på forlaget OVO press. Føljeton anmelder. I Beklædning imod kvinder […]

Spisesedlen

Ny aftale om boligskat. Et bredt flertal i Folketinget er blevet enige om en aftale, der skal sikre, at boligejerne ikke får en ekstraregning som følge af sidste års udsættelse af boligskatteomlægningen til 2024. DR skriver, at aftalen letter ejendomsværdiskatten med tre mia. kr. fra 2021 til 2023 og lader grundskylden stige mindre end ellers forudsat fra 2021 til 2024. Boligskatteomlægningen blev udsat på grund af it-kaos i skattevæsenet.

Selskaber i skattely får millioner fra hjælpepakker. I forbindelse med hjælpepakkerne, der skal hjælpe dansk økonomi gennem coronakrisen, er der blevet udbetalt 261.000.000 kr. til virksomheder, der helt eller delvist er ejet af selskaber i skattely. Det viser en opgørelse foretaget af TV2. Folketingets partier var ellers enige om, at pengene ikke måtte blive udbetalt til virksomheder i skattely.

USA: Islamisk Stat bag grusomt angreb på hospital. Ifølge de amerikanske myndigheder var det Islamisk Stat, der stod bag et angreb på et Afghansk hospital torsdag. Under angrebet blev to nyfødte børn dræbt. Den afghanske regering har beskyldt Taliban for at være en del af angrebet, og det har forstyrret forsøget på en fredsaftale mellem Taliban og den afghanske regering.

Dansk økonomi skrumper i årets første kvartal. Danmarks bruttonationalprodukt er faldet med 1,9 pct. i første kvartal. Det fortæller Danmarks Statistik, der dog samtidig oplyser, at tallet er behæftet med større usikkerhed end normalt. Det er den største nedgang på et kvartal siden finanskrisen i 2009.

De baltiske lande åbner grænserne delvist. Indbyggere fra Estland, Letland og Litauen kan fra i dag rejse frit i alle tre lande. Det er den første zone i EU med fri bevægelighed, efter coronakrisen tvang landene til at lukke grænserne, skriver Reuters. Alle indrejsende udefra Baltikum skal stadig i 14 dages karantæne ved ankomst.

Et sidste ord

Lige nu går det så godt for statsminister Mette Frederiksen, at hun kan gå på vandet. Eller hun kan i hvert fald transcendere en af logikkens mest grundlæggende love, nemlig at ting ikke kan være og ikke-være på samme tid.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12