15. november 2019

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Med modeltoget til den grænseløse kærlighed

Gid man i en tidlig alder havde vidst, at det var nørderne, der ville vinde. Det var jo ikke, fordi lærerne i folkeskolen ikke forsøgte at give et praj om det; det var bare, som om deres ord ikke vejede tungt nok. Som om ”du skal ikke være ked af, at du er en slapsvans, […]

Kære læser

Prisen for krigen mod terror

Terrorens tidsalder. Verden ændrede sig d. 11. september 2001. Inden to kaprede passagerfly ramte World Trade Centers tvillingetårne i New York, var den gængse opfattelse, at historien havde nået sin afslutning, og at den liberale verdensorden havde sejret. Sovjetunionen bukkede under i 1991, den kolde krig var slut, og liberal-demokratiske revolutioner sprang frem i hele […]

Spisesedlen

Tyskland vedtager lov om tvungen mæslingevaccine. Torsdag stemte det tyske parlament med et overvældende flertal for at at gøre mæslingevaccinen obligatorisk for alle børn. Kan forældrene ikke bevise, at deres barn er vaccineret, kan de få en bøde på op til 18.700 danske kr., skriver Deutsche Welle (engelsk).

Venedig i undtagelsestilstand. Italiens regering har sat 20 mio. euro af til akuthjælp i kanalbyen, der tidligere på ugen blev ramt af den største oversvømmelse i 50 år. Tidevandet har stået i en højde af 187 centimeter over normal højde, og fredag ventes det at komme op i 160 centimeters højde. Torsdag aften blev der officielt erklæret undtagelsestilstand i byen.

Donald Trump forsøger at blokere for udlevering af sine skattepapirer. Den amerikanske præsident har indgivet en begæring til USA’s højesteret om at få blokeret, at hans skattepapirer udleveres til anklagemyndigheden i New York. Det har en appeldomstol ellers afgjort, at de skal.

Elever blokerer Filmskolen efter hjemsendelse af mangeårig lærer. Ifølge en pressemeddelelse fra skolens elever kræver 84,4 pct. af dem, at rektor Vinca Wiedemann træder tilbage, efter at hun har hjemsendt lederen af dokumentarlinjen. ”Vi anerkender, at bortvisningen af Arne Bro er en personalesag, og at proceduren omkring det bør respekteres. Bortvisningen har imidlertid ført til endnu en debat om rektor Vinca Wiedemanns ledelsestil, og dén udvikling skolen er på vej imod, idét Arne Bro i særdeleshed repræsenterer den kunstneriske integritet, som vi mener er helt essentiel for Filmskolen,” skriver de.

Kina fordømmer ”angreb” på Hongkongs justitsminister. Under et besøg i London er Teresa Cheng blevet omringet af demonstranter, der råbte ”morder” og ”skamfuldt” til hende. På videoptagelser kan man se, at Cheng faldt, og Hongkongs regering skriver i en pressemeddelelse, at hun led ”alvorlig kropslig skade”.

Et sidste ord

Vidste du, at ugleunger ligner aliens på en prik? Det gjorde vi heller ikke, og nu kan vi ikke sove om natten. Uhhh-uhhhh!

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12