16. april 2018

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Folket leverer håbet

Selv ikke Føljeton kan følge med i alt hele tiden, så derfor kom det som en glædelig overraskelse for os, da nyhedsbureauet AFP’s reporter i Ungarn lørdag aften på Twitter delte et opslag med et videoklip og ordlyden ”Anti-Orbán-demonstranter bevæger sig mod parlamentstorvet i Budapest, mange tusinder, kan hverken se begyndelsen eller enden nu”. Og […]

Kære læser

Missiler i Syrien kan være begyndelsen på en ny kold krig

Et angreb med kemiske våben i den syriske by Douma har skabt en international krise. Syriens præsident, Bashar al-Assad, nægter at stå bag angrebet, og Ruslands Vladimir Putin, som er hans allierede, bakker ham op og kalder angrebet for fake news. Alligevel sendte en koalition bestående af USA, Storbritannien og Frankrig missiler mod udvalgte syriske mål natten til lørdag. Imens missilerne regner ned i Syrien bliver forholdet mellem Rusland og USA tilsyneladende værre, og Trump kalder forholdet til Rusland dårligere end under Den Kolde Krig. Men hvad er årsagen til Trumps pludselige hårde linje overfor russerne? Og hvad er egentlig hans handlemuligheder efter angrebet?

Spisesedlen

LO anbefaler forligsmand at udskyde konflikt. Ifølge Dennis Kristensen, der som formand for FOA udtaler sig på vegne af LO-forbundene, vil de modstridende parter i OK-forhandlingerne ikke kunne nå til enighed i løbet af det næste døgn. Derfor opfordrer LO nu til, at forligsmand Mette Christensen udskyder konflikten yderligere to uger.

Xi Jinping vil afholde skarpladt øvelse i Taiwanstrædet. Militærøvelsen skal afholdes på onsdag, og den er tænkt som en kinesisk advarsel mod Taiwan. Den kinesiske præsident er ikke tilfreds med det voksende bånd, der er ved at blive skabt mellem USA og Taiwan, og det budskab skal øvelsen udsende. Det er første gang siden september 2015, at den kinesiske flåde afholder skarpladte øvelser i strædet.

Landets 4. klasse-elever skal have personlig mikrocomputer. Computeren skal øge elevernes teknologiforståelse og rykke eleverne fra at være storforbrugere til også at være skabere af teknologi, lyder det fra DR og Center for Undervisningsmidler og Industriens Fond, som sammen lancerer projektet ‘ultra:bit’. Målet er, at samtlige 65.000 4. klasses-elever i løbet af to år skal have deres egen mikrocomputer, som først kan bruges, når eleverne selv har programmeret den.

Tidligere FBI-direktør: ”Trump er moralsk uegnet til at være præsident”. Det sagde James Comey i går til nyhedskanalen ABC, hvor han havde sit første tv-interview i forbindelse med sin bog A Higher Loyalty, som udkommer snart. I interviewet beskylder Comey, der blev fyret som FBI-direktør i maj sidste år, blandt andet præsident Donald Trump for at behandle kvinder som ”kød”.

NRK lancerer ny ungdomsserie i Skam-stil. Lørdag aften overraskede den norske tv-kanal ved at præsentere en spritny serie, der (ligesom hitserien Skamhar sin egen hjemmeside, hvor både klip fra serien og sms-korrespondancer bliver lagt op løbende. I den nye serie Blank følger man en gruppe unge i 19-årsalderen, der lige har afsluttet gymnasiet.

Et sidste ord

Efter al den snak om karriere og storpolitik, kan man godt få en følelse af ikke at have fat i den lange ende. Den følelse bestyrkes kraftigt, når vi viser de tre damer her og deres køer. Vi er på et helt forkert spor i livet. Omlægning nu. Og mere Journey!

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12