16. april 2020

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Håndtryk og smæk: Tænk sig, der skulle en pandemi til …

Puha! Det er, som om at den værste coronapanik lige så stille er ved at forlade kroppen for i stedet at gøre plads til andre og mindre alvorlige grublerier. Fx har vi de seneste dage tænkt over, hvor begrebet ”liberale erhverv” mon kommer fra. Det har vi godt nok alligevel aldrig hørt om før, men […]

Kære læser

Den store skraldedag

Når én stor nyhed rydder hele dagsordenen, skal man som regel være opmærksom på, hvilke andre nyheder der samtidig flyver under radaren. I politisk regi kendes fænomenet – takket været serieskaber Aaron Sorkins The West Wing – som Take Out the Trash Day: Dagen, hvor snedige spindoktorer læsser alle de dårlige tidender af i håbet […]

Spisesedlen

Erhvervsskoler genåbner også. I går genåbnede gymnasierne for afgangseleverne, og i går eftermiddag besluttede regeringen så, at tømrere, butikselever og sosu-asisstenter også kan komme i skole igen, hvis de skal til svendeprøve til sommer. Eleverne kan møde op, når skolerne er klar til det. Beslutningen kommer, efter regeringen blev beskyldt for uddannelsessnobberi.

Beregninger: Forsvarligt at genåbne liberale erhverv. Hidtil hemmeligholdte beregninger fra en ekspertgruppe ved Statens Serum Institut (SSI) viser, at det er sundhedsmæssigt forsvarligt at genåbne liberale erhverv som fx frisører og fysioterapeuter. Det skriver DR. Selv med en genåbning af liberale erhverv, vil antallet af indlagte falde, hvis danskerne fortsat holder afstand.

Israel på vej mod endnu et valg. Oppositionsleder Benny Gantz har overskredet deadlinen for at samle et flertal bag sig, og dermed ser det lige nu ud til, at Israel skal til sit fjerde valg på et år. For en stund så det ellers ud til, at Gantz og den siddende premierminister Benjamin Netanyahu var nået til enighed om en koalitionsregering, men forhandlingerne er løbet ud i sandet.

Nordkoreansk afhopper får plads i Sydkoreas parlament. Den tidligere nordkoreanske diplomat Thae Yong-ho er den første afhopper nogensinde, der er blevet valgt til det sydkoreanske parlament. Han flygtede fra Nordkorea i 2016 med sin familie og er den højest rangerende afhopper nogensinde. Det sydkoreanske parlamentsvalg fandt sted onsdag.

Trump truer med at suspendere Kongressen. Hvis ikke det amerikanske parlament er klar til at føje præsidenten og nominere en række højtstående embedsmænd, så er Donald Trump klar til at suspendere Kongressen. Det fortalte præsidenten natten til torsdag dansk tid. Embedsmændene skal godkendes i Senatet, og Trump beskylder demokraterne for at forhale den proces.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12