16. august 2019

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Grønland ifølge Trump (og Preben)

Der er tre muligheder. Måske er Preben O. Nilsson fra København Ø spåmand. Alternativt er han enten Danmarks bedste lobbyist med absurd stærke forbindelser til USA’s politiske top, eller også læser Donald Trump simpelthen læserbrevssektionen i Berlingske. For nøjagtig ni dage siden havde Preben et læserbrev i tanten, hvor han under overskriften ‘Sælg Grønland til […]

Kære læser

Helle Thornings mand leder brexit-mytteriet

Ohhhhhh boy! Så er der endnu en gang smæk for brexit-skillingen i det dysfunktionelle politiske system, vi kalder Storbritannien. En gruppe i det britiske parlament er gået i gang med at udtænke en udspekuleret plan, der kan stoppe premierminister Boris Johnsons kurs direkte mod no deal-afgrunden. Men først et lille resumé: Som bekendt er EU […]

Spisesedlen

Danske Bank fyrer endnu en chef i Flexinvest-sag. John Glottrup var chef for forretningsudvikling i Danske Banks Wealth Management-division, da banken i 2017 ulovligt hævede aftalegebyret for Flexinvest Fri. Tidligere på sommeren fyrede bestyrelsesformand Karsten Dybvad den midlertidige topchef Jesper Nielsen for hans rolle i sagen.

En tredjedel EU-borgere har fået tilladelse til at blive efter brexit. 951.700 af de cirka tre millioner ikke-britiske EU-borgere, der bor i Storbritannien, har fået tilladelse til at blive boende efter brexit. Der er kommet flest ansøgninger fra polakker (179.800), rumænere (141.200) og italienere (121.600).

Ikke mere at tale med Sydkorea om, lyder det fra Pyongyang. Det nordkoreanske styre kalder desuden Sydkoreas præsident Moon for ”uforskammet”. I sidste uge indledte Sydkorea og USA en militærøvelse, der betegnes som mere eller mindre computersimuleret, men Nordkorea kalder det en ”generalprøve i krig” og har affyret to missiler mod havet ved østkysten nær Sydkorea.

Forslag om at afskaffe første klasse hos Deutsche Bahn skaber ballade Tyskland. Bernd Riexinger, som er medformand for det venstreorienterede parti Die Linke, har  sagt, at to klasser i regionaltogene er meningsløst, hvis energieffektivitet og adgang til togene skal være i højsædet. Formanden for den tyske passagerorganisation Bahn kalder det ”utilstedeligt nonsens”.

Lastbilchauffører beholder kørekortet trods fupnummer. Efter en langstrakt sag er fem chauffører fredag blevet idømt betingede frakendelser af deres lastbilkørekort af retten i Holstebro. Mændene er blevet dømt for at have sat en magnet på lastvognens impulsgiver, som er et ”uautoriseret indgreb i kontrolapparatet”. Flere af sagerne er fra 2010.

Et sidste ord

Forleden gjorde vi på denne plads opmærksom på, at den nye formand for EU-kommissionen, Ursula von der Leyen, havde ønsket, at Scorpions-hittet ”Wind of Change” skulle spilles af et militærorkester ved hendes fratrædelse som tysk forsvarsminister. Nu er det sket, og det er alt, hvad vi nogensinde havde turdet håbet på.

 

Fik du gåsehud? En god følelse at gå på weekend med. Men vi ses jo igen i morgen.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12