16. december 2019

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Når en lokalavis lukker, er der så nogen, der hører det?

I morgen går den midtvestjyske Vinderup Avis i trykken, præcis som den har gjort de sidste 87 år. Går alt efter planen, lander den så på vanlig vis i byens postkasser og i indkørslerne rundt omkring i Sevel, Geddal, Hjerm og helt oppe i Ejsing, Ramsing og Balling i løbet af onsdagen. Det er der […]

Kære læser

Den djævelske Artikel 6

44 timers tidsspilde. Nogle gange er det et godt tegn, når politiske forhandlinger fortsætter efter deadline. Det kan være et tegn på vilje til at finde et sted at mødes på halvvejen. Forhandlingerne på dette års udgave af FN’s klimamøde, COP25, der løb af stablen i Madrid i de forgangne to uger, skulle være afsluttet […]

Spisesedlen

COP25 slutter uden aftale om det globale CO2-marked. Efter flere ugers forhandlinger, sluttede FN’s klimatopmøde COP25 søndag med en aftale om at udskyde en beslutning om det globale CO2-marked til næste års klimatopmøde, COP26, der skal afholdes i Glasgow.

Én er blevet anholdt i sag om efterladte børn i Aarhus. To børn, der formodes at være hhv. 1 og 2,5 år, blev lørdag fundet alene ved et busstoppested i Aarhus. I sagen om de efterladte børn har Østjyllands Politi nu anholdt én og frihedsberøvet to personer, som menes at have en relation til børnene. Politiet arbejder ud fra en mistanke om, at børnene – som formentlig har afghansk afstamning – er kommet til Danmark med nogen, der opholder sig eller har opholdt sig illegalt i landet.

Indien: Voldsomme protester mod ny statsborgerskabslov. Voldsomme protester raser i flere indiske byer, efter en ændring i landets lov om statsborgerskab trådte i kraft sidste uge. Lovændringen gør det muligt for ikke-muslimske migranter fra Afghanistan, Pakistan og Bangladesh at få statsborgerskab hurtigt, hvis de oplever religiøs forfølgelse og kom til landet før 2015. Mange mener, at lovændringen kan marginalisere Indiens muslimske mindretal yderligere.

Australske myndigheder advarer om ’megabrand’. De australske skovbrande, der allerede raser på mere end 400 hektar land, har bevæget sig længere ind i den populære nationalpark, Blue Mountains. Efter voldsomme brande omkring Sydney har ødelagt 20 hjem, har de australske myndigheder udsendt nye advarsler om kommende ‘megabrand’. De forstærkede skovbrande kaster en så kraftig varmebølge af sig, at de kan skabe landets varmeste dag nogensinde.

Tivoli skal have ny topchef. Nuværende administrerende direktør i forlystelsesparken Tivoli Lars Liebst har besluttet sig for at forlade den post, som han har bestredet de seneste 24 år. I en pressemeddelelse fortæller Liebst, at han mener, nu er et godt tidspunkt at give stafetten videre, men at han fortsætter som direktør, indtil Tivoli har fundet en afløser. ”Lars Liebst afleverer en virksomhed i topform,” udtaler Tivolis bestyrelsesformand i pressemeddelelsen.

Et sidste ord

Chug vil bare gerne være som de andre kalve, men desværre er han lidt speciel.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12