16. januar 2017

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Otte mænd ejer mere end halvdelen af verdens befolkning

Kære læser, vi undskylder på forhånd. Der er alt for mange tal i dagens tekst. Så mange tal må man slet ikke stuve sammen på så lidt plads, ifølge journalistikkens do’s and dont’s. Men i dag udsætter vi dig for tallene alligevel. De er rigtig vigtige. Bill Gates har en formue på 75 milliarder dollars. […]

Kære læser

Fed fidus for familien

Donald Trump står til at tjene en formue: Selv om han har afskrevet sig sin præsident-løn, tegner de næste fire år til at blive helt ekstraordinært lukrative for familien Trump. Han forvandler enhver anledning til et personligt salgsshow.

Det bedste vi har set

En udstilling med den amerikanske billedkunstner Barnett Newmans tryk og tegninger er netop åbnet på Louisiana. Selv om flere af landets kunstkritikere knuselsker Louisiana så højt, at det hviner i tænderne, er det kun Information, som indtil videre har anmeldt den. Lidt slapt, for den er lige så god, som den er enkel. Oliver Stilling klæder dig løseligt på, inden du løser billet.

Spisesedlen

Trump i første europæiske interview: Ros til briterne, hug til Merkel. Briterne for at melde sig ud af EU og Merkel for at tage for mange flygtninge. Desuden vil han arbejde på at ophæve NATO’s sanktioner mod Rusland, der har stået på siden annekteringen af Krim, til gengæld skal Rusland nedruste og standse deres atomprogram, siger han i interviewet med britiske Times.

Mindst 30 indsatte dræbt i endnu et fængselsopgør i Brasilien. Denne gang var det i Alcacuz-fængslet i det nordøstlige Brasilien, at indsatte begyndte at slås omkring klokken 17 lokal tid lørdag eftermiddag. Situationen eskalerede de følgende 12 timer, til politiet stormede fængslet og fik kontrol over situationen. Ifølge Al Jazeera er optøjerne startet på grund af overfyldte fængsler. Noget, der er set flere steder i Brasilien siden 1. januar, hvor 56 mennesker blev dræbt.

S-viceborgmester går imod partilinjen og vil have kvoteflygtninge til Frederiksberg. Regeringens beslutning – der ellers er støttet af socialdemokraterne på Christiansborg – om at suspendere kvoteflygtninge på ubestemt tid bliver nu udfordret af Socialdemokratiet på Frederiksberg. De vil bede Inger Støjberg om at modtage kvoteflygtninge i kommunen og opfordrer samtidig andre kommuner til at følge trop.

Rød blok ville vinde, hvis der var valg i morgen. Oven på Brexit og Trump kan medier kun rapportere om meningsmålinger med forbehold og forsigtighed. Noget tyder dog på, at krisen i Dansk Folkeparti får vælgerne til at flygte. Ifølge en måling, som Voxmeter har lavet for Ritzau, ville DF få 16,9 procent af danskernes stemmer mod valgresultatet fra 2015 på 21,1. Det ville resultere i en rød regering. Cirka 40.000 af vælgerne er flygtet til Socialdemokratiet, ifølge en analyse af valgforsker Kasper Møller Hansen, som er lavet til Altinget. 21.000 er angiveligt rykket over til Venstre, mens 45.000 spiller på den nye hest Nye Borgerlige. Men igen, der er tale om meningsmålinger.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12