16. januar 2021

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Nedlukning af Folketinget: Til ridning uden hest

VM i håndbold er i gang, og du godeste hvor minder det os om, at Danmark er et overordentligt bøvet land. Ja, nu tænker du nok, at du skal til at læse en rigtig træls tekst, hvor vi griber efter de lavthængende frugter, skriver noget grimt om klappepølser og jyske haller for herefter at erklære […]

Kære læser

Mikrofonholderi for Det Vilde Vesten, del 3

Trofaste læsere af Føljeton vil kunne huske, at vi op til det amerikanske præsidentvalg i november 2020 tog fat i en rigtig Karen fra Utah for at blive klogere på, hvordan det egentlig stod til blandt højrefløjsrepublikanere i USA. Dengang som nu tror vi på, at hendes holdninger, hvor end rabiate, er mere repræsentative for […]

Spisesedlen

Nancy Pelosi bad mandag medlemmer af Repræsentanternes Hus om at forberede sig på en afstemning om, hvorvidt Donald Trump skulle stilles for en ny rigsret. Det skete efter, formanden havde givet vicepræsident Mike Pence et ultimatum om at fjerne Trump fra embedet. Pence nægtede, og derfor gik  Repræsentanternes Hus onsdag til stemmeurnerne. Med 232 stemmer for og 197 imod blev det her besluttet, at Trump skulle stilles for en rigsret for at have opildnet til voldeligt oprør. Det er første gang nogensinde, at en præsident kommer for en rigsret to gange i sin embedstid.

Natten til tirsdag ankom de første 5.000 doser af medicinalvirksomheden Modernas corona-vaccine til Danmark. De bliver nu uddelt i Region Syddanmark. Danmark har indtil videre sikret sig tre mio. doser af Moderna-vaccinen, der har en effektivitet på cirka 95 pct. Tirsdag var også dagen, hvor Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) officielt modtog en anmodning om at godkende coronavaccinen fra britisk-svenske AstraZeneca. Hvis alt går vel, kan den blive godkendt til brug i EU inden udgangen af januar.

På et pressemøde onsdag kunne sundhedsminister Magnus Heunicke (S) oplyse, at alle nuværende coronarestriktioner foreløbigt vil gælde frem til den 7. februar. Det sker blandt andet for at forhindre den britiske coronamutation B117 i at sprede sig yderligere. Som følge af de forlængede restriktioner blev regeringen og arbejdsmarkedets parter torsdag enige om også at forlænge ordningen for lønkompensation i alle brancher.

Som følge af den ulovlige instruks om at adskille unge asylpar tilbage i 2016 skal Inger Støjberg (V) nu stilles for en rigsret. Det stod klart torsdag, efter Socialdemokratiet og et flertal i Venstre valgte at støtte en rigsretsag mod den tidligere udlændinge- og integrationsminister. Også Enhedslisten, SF, Radikale Venstre, Konservative, Liberal Alliance, Alternativet, De Frie Grønne og løsgængeren Simon Emil Ammitzbøll bakker op om rigsretssagen.

Den hollandske premierminister Mark Rutte valgte fredag at trække sig sammen med hele sit kabinet som følge af en skandalesag, hvor 20.000 familier fejlagtigt var blevet frataget deres børnepenge. Ifølge Rutte tager regeringen ”det fulde ansvar” for sagen, der blev belyst i en større rapport fra december. Heri lød det blandt andet, at familierne havde været udsat for ”uretfærdighed uden fortilfælde”.

Et sidste ord

En sammenslutning af tyske bagere har disse billeder på deres hjemmeside. Vi er ikke i tvivl om, at de virkelig elsker brød.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12