16. juni

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Hvem sagde kropskultur?

Selv om man bare er paranoid, kan man som bekendt godt være forfulgt. Lidt på samme måde behøver man jo ikke at være muslim for at se, at vi har en lidt forkvaklet kommerciel kropskultur, men det hjælper angiveligt. Londons nyvalgte (muslimske) borgmester Sadiq Khan er som én af sine første politiske mærkesager gået til […]

Det bedste vi har set

En rigtig feminist

”Det kan godt være, jeg har fået lidt grå hår,” sagde præsident Obama i går til Det Hvide Hus’ årlige ‘United State of Women’-konference, ”men det er altså sådan, en feminist ser ud.” Herefter brølede han løs i vanlig overlegen stil om ligestilling og en verden, hvor en kvinde kan have sex med hvem, hun vil, uden at skamme sig, og hvor en mand kan skifte bleer uden at få ros.

Ukompliceret og legende let lyder det, når han fremfører det, men virkeligheden er som bekendt kompleks, så efter man har ladet sig henføre af Obama, kan man med fordel læse denne Judith Shulevitz-tekst, der på overbevisende facon minder kvinder om at holde fast i det, der er deres.

Should we stay or should we go

Så er der kun otte dage tilbage til den super spændende britiske EU-afstemning, der kan afgøre hele Europas fremtid. Det bølger stadig frem og tilbage, ligesom det gjorde på Themsen i London i går, da man afholdt et søslag om afstemningen – oh yes, et søslag.

Skulle du have brug for et lidt bedre overblik, end søslaget giver dig, så dyk ned i The Economists glimrende guide til afstemningen.

Sølvpapirshatten bryder igennem

Så er det her, vi oplever et af de sjældne tilfælde, hvor det er på sin plads at bruge det lille bonmot, vi indledte dagens leverance med – nemlig at man godt kan være både paranoid og forfulgt. I hvert fald har en ven af redaktionen, Henrik Moltke, taget sit journalistiske arbejde om overvågning ud af landet med en karriere på internationale medier som The Intercept og New York Times – og nu optræder han i et interview i Die Zeit om de kabler, der gav ham tilnavnet Sølvpapirshatten herhjemme. Det er altså godt gået.

Spisesedlen

Historisk stort indgreb for at få flygtninge i job berører flere end ventet. 1. juli halverer regeringen ydelsen til tusinder af flygtninge i et forsøg på at presse dem i job. Men også børn og ægtefæller bliver påvirket, viser en ny analyse som Jyllands-Posten er kommet i besiddelse af.

16 personer er endt på hospitalet og mindst 36 er kommet i fængsel, efter at fodbold-hooligans i går hærgede Lille. Det sker efter de voldsomme sammenstød mellem russere og englændere i lørdags, og efter at UEFAs disciplinærudvalg har truet med at udelukke Rusland og England fra EM i fodbold, hvis der blev mere ballade. Der er endnu ikke sat nationalitet på ballademagerne, men både det russiske og engelske landshold skal spille i Lille.

Den verdenskendte biolog E.O. Wilson har foreslået at indlemme halvdelen af jordkloden til fredede naturområder. Det er ifølge ham en nødvendighed for at sikre vores eksistens. Nu diskuteres det radikale forslag over hele den endnu beboelige klode.

Anonymous-hacker har oversvømmet Twitter med homo-porno. Helt specifikt har han ramt tusindvis af personer med tilknytning til IS.

Amatører fandt Danmarks største guldskat fra vikingetiden. Tre amatørarkæologer har i sidste uge fundet syv armringe fra 900-tallet i guld og sølv på en mark i Jylland. Lige ved Vejen.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12