16. juni 2017

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Samme symptomer som i Skat

Cocktailen består af velkendte – og syrligt bitre – ingredienser: En vital del af den offentlige sektor kastes ud i en alt-eller-intet-reform. Omkostningerne eksploderer. Et it-system til en pris på mere end 2,8 mia. kr. Advarsler fra fagfolk. Fyringer af HK’ere. Sammenbrud som forudsagt. Forsinkelser. Umiddelbart kunne det måske lyde som indholdsfortegnelsen til den kommende […]

Kære læser

Det atlantiske Hanstholm

Både nytilflyttere og gamle holmboere oplever, at optimismen har søgt mod Hanstholm. ”Hanstholm bliver opfattet som en trist og mismodig by, der lugter af fisk,” skrev en gruppe holmboere, der går under navnet Hanstholm Rådet, i en udviklingsplan for byen i 2016. Men nu skal det være slut. Hanstholm har potentiale, og udviklingsplanen indeholder en lang række nye initiativer, som skal være med til at kickstarte udviklingen: Bedre forhold for surferne og et showroom for fiskeriet, bare for at nævne et par stykker.

Det bedste vi har set

Utroskab betyder altid enden på et forhold. Men det kan også betyde starten på et nyt, muligvis et langt bedre, med den samme person. Det er en af kongstankerne fra psykologen Esther Perel, en af den slags eksperter som medierne har forfremmet til ”guru”. Hun afholder parterapi med sine virkelige klienter for åben mikrofon i podcasten Where Should We Begin?. Hvis man kan overvinde sin terapiskræk er det ren fitness for parforholdet.

Spisesedlen

Rusland hævder at kunne have dræbt Abu Bakr al-Baghdadi. Flere russiske medier skriver i dag, at russiske tropper muligvis har dræbt Islamisk Stats leder i et luftangreb. Ifølge det russiske forsvarsministerium fandt angrebet sted i Raqqa 28. maj i år til et møde, hvor flere af Islamisk Stats ledere var samlet. Hændelsen er endnu ikke bekræftet.

DSB forventer ikke længere højhastighedstog. Samme rejsetid – på én time – mellem de store byer i Danmark. Sådan lød det tilbage i 2013, da partierne bag Togfonden præsenterede timemodellen. Men DSB tror ikke længere på, at der bliver råd til de højhastighedstog, der skulle muliggøre planen og anbefaler derfor i et beslutningsoplæg til Folketingets transportudvalg, at planen droppes.

Redningsplan på plads for gældsramte Grækenland. Det lykkedes i går at lande en aftale mellem Grækenland og EU, der gør, at landet ikke rammes af endnu en krise. Eurozonens finansministre har besluttet at frigive 8,5 milliarder euro til afbetaling af Grækenlands tidligere gæld.

USA vil opgradere med 4000 flere soldater i Afghanistan. Det oplyser en kilde i Trumps administration til nyhedsbureauet AP. Ifølge kilden sker optrapningen som led i kampen mod Taliban og vil betyde, at antallet af amerikanske tropper stiger fra 8.500 til 12.500.

Multisyges behandling er ikke god nok. En gallupundersøgelse viser, at flere end seks ud af ti læger synes, at behandlingen af folk med mere end én sygdom er utilstrækkelig. Både Lægeforeningen og Diabetesforeningen mener, det vil hjælpe at samle behandlingerne ét sted, så behandling af eksempelvis diabetes, hjertesygdomme og dårlig nyre behandles samme sted.

 

Et sidste ord

Lise Nørgaard, 100, blev mødt af en utrolig uforskammethed på sine arbejdspladser i 60’erne. Sådan erindrer hun det i hvert fald selv. Men Kjeld Fogde, som arbejdede som tekniker på Politiken i de år, har en helt anden udlægning. Det var Nørgaard, der var irriterende.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12