16. maj 2017

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

De syv ubesvarede spørgsmål om Dong-salget

Onsdag eftermiddag offentliggøres Rigsrevisionens undersøgelse af den Dong-sag, der har forarget store dele af nationen – og som tilsyneladende ikke vil dø. Føljeton følger op på #Dongpapers, hvor vi slap, da statsrevisorerne blev presset til at sætte en undersøgelse i gang i september, og har her gravet de afgørende ubesvarede spørgsmål frem.

Kære læser

Fangernes dilemma

Det pludselige flertal for at nedsætte en undersøgelseskommission, der skal kulegrave skandalerne i Skat, er et demokratisk sundhedstegn. Efter Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti sent søndag aften blev enige om at kræve skandalerne i Skat undersøgt – som Enhedslisten, Alternativet og selv SF har krævet i længere tid – er der nu langt om længe udsigt […]

Kære læser

Fest på flaske

Tuborg er en trendy bestilling, når unge cambodjanere går i byen. Og Tuborg inviterer de unge til fest hver weekend med lækre damer, konkurrencer og thai-pop. Til gengæld forventer Carlsberg at tjene kassen på dem.

Det bedste vi har set

Det nye nummer af filmmagasinet EKKO er udkommet. Nummer 75, hedder det. I aftes rev Oliver Stilling impulsivt et eksemplar ned fra hylden i den lokale kiosk og tog det med hjem – først og fremmest fordi Dale Cooper fra Twin Peaks pryder forsiden. Og nu har Stilling anmeldt bladet, selv om han i princippet er inhabil.

Spisesedlen

Trump lækkede fortrolige oplysninger til Rusland. Ifølge Washington Post videregav præsident Trump hemmelige og højt klassificerede efterretninger til Ruslands udenrigsminister Lavrov under et møde. Oplysningerne har kompromitteret spionkilder i Mellemøsten. Det Hvide Hus benægter alt.

Kundby-pigen skyldig i forsøg på terrorisme. Retten i Holbæk har enstemmigt kendt en ung kvinde på 17 år skyldig i at planlægge islamistisk-motiverede terrorattentater mod Sydskolen i Fårevejle og Carolineskolen i København. Det er første gang, at en kvinde i Danmark er blevet dømt for terrorisme.

Skattefri milliardgevinst til Goldman Sachs. Den amerikanske investeringsbank står til at tjene over 12 mia. kr. på sit kortvarige ejerskab af aktier i Dong Energy og kan tilmed trække gevinsten ud uden at skulle betale skat i Danmark. Ifølge Goldman Sachs følger de bare EU-reglerne.

Hackerangreb har forbindelser til Nordkorea. Sporene fra det verdensomspændende WannaCry-angreb på computere med Microsoft-software – som har blokeret millioner af computere – fører til Pyongyang. Nordkoreanske hackere kendt som ‘Lazarus Group’ har tidligere udført tilsvarende angreb på bl.a. Sony.

Danmarks tre rigeste har fået 17,8 mia. kr. på 135 dage. Familierne Kirk Kristiansen, Holch Povlsen og Louis-Hansen har siden nytår tjent 133 mio. kr. om dagen, viser ny opgørelse fra Bloomberg over verdens rigeste milliardærer. Til sammenligning har Amazons grundlægger Jeff Bezos tjent 122,6 mia. kr. – alene i 2017.

Et sidste ord

Hver gang Trump sender et tweet ud, og det gør han mange gange om dagen, sidder tusindvis af folk klar til at sende ham et latterliggørende svar. Nogle gange er det dumt, andre gange er det sjovt. Ham her lander et elegant sted med sit Trump/Nixon-billede og sin løbende akvarel.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12