16. marts 2019

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Findes der også en vaccine mod dumhed?

Dumheden overlever altid. Inden du har læst denne tekst på godt og vel 500 ord til ende, vil op mod 30 børn være blevet smittet med mæslinger. En potentielt dødelige virus-infektion, som sagtens kunne være undgået, hvis fakta fik lov til at overtrumfe febervildelser. Det kan måske lyde som en fiks formulering, men den er […]

Kære læser

Notre Dame vil blive genopbygget

Vand, vand vand. ”Helgenerne var hans venner og velsignede ham; uhyrerne var hans venner og beskyttede ham. Så han holdt lange altergange med dem. Nogle gange tilbragte han hele timer sammenkrøbet foran en af disse statuer i ensom samtale med den. Hvis nogen kom, stak han af som en elsker, der var blevet overrasket midt […]

Spisesedlen

Notre Dame i brand. Den parisiske kirke, der også er et fransk nationalsymbol og et vigtigt stykke europæisk kulturhistorie, brød i går i brand af endnu uvisse årsager. Branden, der kom under kontrol i løbet af natten, har forårsaget, at kirkens tag og spir er kollapset, mens fundamentet og de karismatiske tårne er reddet. Frankrigs præsident Emmanuel Macron har lovet, at kirken skal genopbygges.

Aretha Franklin modtager æres-Pulitzer. Pulitzerprisen, som er en amerikansk journalistik-, litteratur- og musikpris, blev i går uddelt, og her blev den afdøde soulsangerinde hædret for sit bidrag til amerikansk musik og kultur, der har varet gennem fem årtier. 76-årige Aretha Franklin døde i august sidste år efter længere tids sygdom.

EU kritiseres for internering af flygtninge. Med støtte fra EU indhenter Libyens kystvagt flygtninge og migranter ude i Middelhavet og bringer dem tilbage til Libyen. Her bliver de smidt i interneringslejre, og nye rapporter dokumenterer, at forholdene i disse lejre horrible. Der rapporteres om grov mishandling, voldtægter og drab. Forholdene er dokumenteret af blandt andre Amnesty International, Læger uden Grænser og Human Rights Watch, der kritiserer EU skarpt for at støtte Libyens kystvagt.

Rasmus Paludan forbudt at demonstrere. Aktivisten fra den yderste højrefløj havde planlagt at afholde endnu en demonstration på Blågårds Plads i dag, men har fået nej, fordi politiet frygter for ildspåsættelse, hærværk og vold mod politiet. Politiet har desuden bekræftet, at de har fundet en genstand ved Blågårds Plads, der ligner en håndgranat.

Demonstrationerne fortsætter i Sudan. Militærets magtovertagelse i Sudan har ikke fået de mange demonstranter til at gå hjem. Først demonstrerede de mod præsident Omar al-Bashir, men efter han blev afsat af militæret, kræver demonstranterne nu, at der indsættes en civil regering i stedet for det militærråd, som ifølge militæret skal lede Sudan i en toårig overgangsperiode. Demonstranterne kræver ligeledes, at alle fra den tidligere regering retsforfølges.

Et sidste ord

Carlsberg har begivet sig ud i en ny marketingstrategi. Vi må sige, at vi synes, den er ret modig.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12