16. oktober 2020

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Ikke bullet time men business as usual

Indenfor computerspilsverdenen findes der et ord for øjeblikket lige inden, du nakker fjenden og kan bevæge dig videre i spillet. Her går tiden i slow motion, så du rigtig kan få barylen på kornet. Bullet time, kaldes det. Det lyder sejt, ikke? I sidste uge tydede noget på, at vores lille samfund var på vej […]

Kære læser

Jacinda Ardern på vej mod sejr

I august fejrede New Zealand, at de i hundrede dage ikke havde registreret ét eneste nyt tilfælde af den sygdom, der har lukket hele økonomier ned og været medvirkende til mere end en million menneskers død på verdensplan. New Zealand havde fået bugt med coronavirussen. Men sejrens sødme var kortvarig. For sølle to dage efter […]

Spisesedlen

Storbanker erkender fejl i gældssystemer. Det er ikke kun Danske Bank, der har problemer med deres gældssystem. Nu erkender Nordea og Jyske Bank også at have fejl i inddrivelsen. Det skriver TV2. Indrømmelsen sker i forbindelse med en besvarelse af en række spørgsmål til Finanstilsynet. Nordea skønner, at op mod 3.500 kunder kan have betalt for meget til banken.

Radikale folketingsmedlemmer indkaldt til krisemøde. Sagen om Morten Østergaards krænkelser bliver ved med at udvikle sig. I går kunne B.T. citere en SMS sendt fra Sofie Carsten Nielsen til Ida Auken, hvor Carsten Nielsen blandt andet skriver ”vi har talt om mange gange, at Morten var klam, at han har taget dig på røven fx.” Den radikale folketingsgruppe er blevet indkaldt til krisemøde søndag.

Trump og Biden til møde i forsamlingshuset. Præsidentkandidat Joe Biden og amerikansk præsident Donald Trump skulle i nat dansk tid egentlig have mødtes til endnu en debat, men det satte Trumps coronasygdom en stopper for. I stedet deltog de i hvert deres tv-transmitterede forsamlingshusmøde, hvor de svarede på spørgsmål fra vælgerne. Trump blev presset på spørgsmålet om abort og konspirationsteoretikere, mens Biden måtte tage afstand fra lovgivning, han selv har været med til at indføre.

EU indfører sanktioner mod seks Putin-folk efter giftangreb. Seks personer under den russiske præsident Vladimir Putin bliver ramt af sanktioner fra EU. Sanktionerne kommer, efter den russiske oppositionspolitiker Aleksej Navalnyj var udsat for et formodet attentatforsøg. Navalnyj blev tilsyneladende forgiftet med stoffet Novichok.

WHO: Remdesivir redder ikke liv. Ifølge Verdenssundhedsorganisationen WHO har lægemidlet Remdesivir ikke nogen substantiel effekt, når det kommer til at hjælpe coronapatienter med at overleve. WHO’s konklusion kommer på baggrund af en undersøgelse, der har undersøgt Remdesivirs effekt på 11.266 indlagte med COVID-19.

Et sidste ord

Donald Trump ikke bare opfører sig som en gammel, skør onkel. Han ér en gammel, skør onkel. Det synes hans niece i hvert fald.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12