17. april 2020

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Kun i Himmelen er der ingen fejl

Den er ikke helt god. Der er en fejl i den nye, nudanske oversættelse af Bibelen. Det hebraiske udtryk for ”frænde” er i Salmernes Bog, kapitel 88, vers 19 blevet til antonymet ”fjende”. Intet er længere helligt. Det er den åbenbart årvågne filosof og Kierkegaard-ekspert Peter Tudvad, der har opdaget fejlen, og Kristeligt Dagblad, der […]

Kære læser

Trumps verdensbillede forstærkes af pandemien

Gør USA åbent igen. Den amerikanske præsident balancerer som en lus mellem to negle. På den ene side er den amerikanske folkesundhed blevet hårdt ramt af coronakrisen. Mere end 30.000 coronasmittede er døde i Guds eget land, og antallet af smittede er tæt på at snige sig over 700.000. Det har kaldt på en hård […]

Spisesedlen

Bredt flertal bag aftale om yderligere genåbning. Natten til fredag blev et bredt flertal i Folketinget enige om, at en række liberale erhverv som fx frisører og køreskoler kan få lov til at åbne igen fra på mandag. Desuden kan domstolene vende tilbage til normal drift d. 27. april. Caféer, restauranter, højskoler og efterskoler har ikke fået lov til at åbne.

Kinas økonomi skrumper for første gang i årtier. Kinas bruttonationalprodukt (bnp) er faldet med 6,8 pct. i årets første kvartal. Det er første gang, at verdens andenstørste økonomi har negativ vækst, siden landet i 1992 begyndte at offentliggøre tallene. I det sidste kvartal af 2019 var væksten på seks pct. Det er nedlukningen i forbindelse med coronavirussen, der har ramt kinesernes økonomi hårdt.

Trump varsler snarlig genåbning. På et pressemøde i går fortalte den amerikanske præsident, at guvernørerne i delstaterne har modtaget retningslinjer for, hvordan de kan genåbne staterne. Planen har fået navnet ”Opening Up America Again,” og ifølge Trump vil nogle stater kunne begynde at lukke op med det samme. Genåbningen skal dog ske i forsigtigt tempo.

Regeringen udskyder valgløfte. Arne kommer til at vente endnu længere, inden det bliver hans tur. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard fortalte i går, at forhandlingerne om tidlig tilbagetrækning for nedslidte er blevet udskudt fra forsommeren til efteråret. Det sker, ifølge ministeren, som følge af coronakrisen. Ministeren mener stadig, det er realistisk, at en ny ordning vil kunne træde i kraft 1. januar 2021.

Macron kritiserer Kina. I et interview med Financial Times kritiserer den franske præsident kinesernes mangel på transparens i deres håndtering af coronakrisen. ”Lad os ikke være så naive at tro, at Kina er meget bedre til at håndtere det her,” siger han til avisen og tilføjer, at der i Kina ”åbenlyst sker ting, som vi ikke kender til.” Macron kritiserer også europæiske lande, der har benyttet sig af krisen til at forbryde sig mod liberale principper.

Et sidste ord

Man kan være enig med Angela Merkel, og man kan være uenig med Angela Merkel. Men uanset hvad er det svært ikke at blive revet lidt med, når der pludselig sidder en statsleder med en doktorgrad i kvantekemi (hvad det så end er) og snakker virusstrategi.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12