17. august 2017

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Regnbuen glimter af guld – i supermarkedet

Fastelavn varer lige til nytårsaften og topper her i august: Juhuu! Truuuuut! Sjove hatte, hjerteformede briller og kulørte drinks. Netop disse sensommerdage er blevet en fast og tilbagevendende anledning for butikkerne i København til at sælge lidt ekstra habengut og nips. Anledningen er underordnet. Bare kunderne er glade. Supermarkedskæden Netto har tømt kælder- og lagerlokalerne […]

Kære læser

Hvidvasker banderne hashpenge online?

Bitcoinsystemet gør det muligt for kriminelle at gemme penge anonymt online. Forleden afslørede bandemedlemmet Plomo fra Brothas, hvordan han opbevarer sine hashpenge, og spørgsmålet er nu: Hvidvasker banderne de enorme summer af sorte penge på nettet?

Det bedste vi har set

Man ser det igen og igen. Personskandaler og private anliggender bliver brugt som markedsføring for verdensstjerner. De spinder guld på hustruvold og utroskab. Hvorfor? Føljeton ser på mekanismerne.

Spisesedlen

Fem fiskere er politianmeldt for fusk. Blandt de 16 personer, de såkaldte ‘kvotekonger’, som sidder på 66 procent af alle sild, makrel og industrifisk i danske farvande, er fem af dem nu blevet anmeldt til politiet for dokumentfalsk, stråmandsvirksomhed og brud på fiskeriloven.

SR-regeringen lempede regler for salg til diktaturstater. Tidligere udenrigsminister Martin Lidegaard (R) gjorde det i al hemmelighed lettere at sælge våben og overvågningsteknologi til diktaturstater. Siden reglerne blev ændret, har de danske myndigheder givet tilladelse til eksport af masseovervågningsteknologi til seks lande i Mellemøsten og Nordafrika.

Selv støtter vender nu Trump ryggen. De kritiserer, at den amerikanske præsident tilsyneladende ikke vil tage afstand fra højreekstrem vold, særligt i sin første udtalelse om de voldsomme demonstrationer i Charlottesville forleden. Han har måttet nedlægge sit ekspertråd med erhvervsledere, efter hans rådgivere fra erhvervslivet forlod det på stribe, ligesom George H. W. Bush og sønnen George W. Bush indirekte har kritiseret præsidentens manglende reaktion efter urolighederne. Det hele falder sammen med et opsigtsvækkende interview med Trumps tætte rådgiver Steve Bannon, der på en række punkter modsiger præsidenten.

Kulturministeren fik 2 millioner i aftrædelsesordning fra DR. Efter to år på posten som programdirektør i DR sagde nuværende kulturminister Mette Bock (LA) sin stilling op. Hun fik 2 millioner med ud ad døren i aftrædelsesordning. ”Om det er rimeligt eller ikke rimeligt, vil jeg lade andre vurdere,” siger hun til Ekstra Bladet.

Demokratiforkæmpere fængslet i Hong Kong. Det sker efter, hvad myndighederne kalder ”anti-kina-protester”. Alex Chow, Nathan Law og Joshua Wong, som er blandt de mest fremtrædende kritikere af styret i Hong Kong, har fået otte måneder i fængsel for at opbygge en protest-organisation.

Et sidste ord

Vi er hverken sikre på, hvorfor det er vigtigt for os at kende til eller viderebringe denne nyhed, men i fremtiden bliver de døde altså hverken brændt eller begravet. Tag et lille kig ind i de dødes fremtid og en ærværdig omgang med lig. Vi ses på den anden side.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12