17. december 2020

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

I Danmark er katastrofen kedelig, i al-Hol er den modbydelig

Vi kan huske en tid, hvor alting var normalt. Det var dengang, sygdom var noget, man gik på arbejde med. Dengang økonomien boomede, børnene gik i skole og man kunne købe boxvin i storcentrene efter kl. 22. Vi længes tilbage til denne tid, hvor det småborgerlige liv var lykken. Men dengang vi levede det, længtes […]

Kære læser

EU viser klør i den digitale kamp

I sidst uge beskrev vi, hvordan de amerikanske konkurrencemyndigheder forsøger at opsplitte Facebook, for at komme Silicon Valley-virksomhedens monopol på det sociale medie-marked til livs. Nu vil EU også lege med. Tirsdag præsenterede Europa-Kommisionen – med konkurrencekommisær Margrethe Vestager i spidsen – to lovudspil, som har til formål at inddæmme techgiganternes magt. Ifølge Vestager skal […]

Spisesedlen

Samtykkeloven enstemmigt vedtaget. Fra den 1. januar 2021 kan man nu blive dømt for voldtægt, hvis man har samleje med en person, der ikke har givet  samtykke. Det står klart efter et helt enigt Folketing torsdag har stemt den nye lov igennem. Ifølge aftaleteksten vil kys, berøringer, nydende lyd og ”relevante bevægelser” også kunne betragtes som samtykke.

Regeringen indfører ”reel nedlukning”. Fra i dag, torsdag, skal alle indkøbscentre holde lukket, og fra den 25. december skal detailhandlen også slå dørene i. Samtidig vil de yngste skolebørn blive sendt på ferie den 21. december. Det kunne statsminister Mette Frederiksen (S) fortælle på det seneste coronapressemøde onsdag. Restriktionerne gælder frem til den 3. januar.

Bredt flertal enig om ny hjælpepakke-aftale. Aftalen ”forbedrer, forlænger og forenkler hjælpen til danske lønmodtagere, virksomheder samt kultur- og idrætsliv”, skriver Erhvervsministeriet i en pressmeddelse. Blandt andet forlænges flere af de eksisterende hjælpepakker til at gælde februar ud. Og hvis nedlukningen forlænges yderligere, vil hjælpepakkerne følge med.

WHO anbefaler europæere at bære mundbind til jul. Europæere, som holder jul med venner eller familie, bør enten mødes udenfor eller bære mundbind indendøre. Det skriver Verdensundshedsorganisationen (WHO) i deres nyeste vejledninger for juleferien. ”Vi må alle gøre vores del for at forhindre en ny opblomstring af smitte i Europa”, lyder det blandt andet fra organisationen.

14 kendt skyldige i Charlie Hebdo-sag. En fransk domstol i Paris valgte onsdag at dømme de 14 personer, der stod tiltalt for at have hjulpet gerningsmændene ved to terrorangreb i Paris i januar 2015 – herunder angrebet på satirebladet Charlie Hebdo. Sammenlagt blev 17 mennesker dengang dræbt. De tiltalte var i varierende grad anklaget for at hjælpe gerningsmændene med blandt andet finansiering og koordinering af angrebene.

Et sidste ord

Får slipper fri og besøger borgmesteren. Men hvad skulle de fortælle borgmesteren? Hvad var så vigtigt, at de måtte flygte fra deres hjem? Hvad ved de får, som vi ikke ved?!

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12