17. juli 2017

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Duften af sommerregn

Det er højsommer, men i Danmark er vi vant til, at det kan betyde lidt af hvert. For eksempel regn – sommeregn. Og sammen med sommerregn kommer også duften af sommeregn, der rent faktisk har en ret smuk videnskabelig betegnelse. Petrichor, kalder man duften, og det er afledt af det græske ord for sten – petri. […]

Kære læser

Lider Trump af demens?

Svigtende ordforråd og en stadig mere forvirret fremtoning har fået læger og kommentatorer til at kaste en ny diagnose efter præsident Trump: Nu menes han at lide af Alzheimers, nøjagtig som forgængeren Ronald Reagan. Men giver det mening at diagnosticere en præsident på afstand? Tidligere blev Trump kaldt for narcissist.

Det bedste vi har set

Herman Bang er midt i november måned blevet sendt til Klitmøller af sin redaktør for at skrive et par Feuilletoner fra Vestkysten. Det er han ikke udpræget tilfreds med, men til gengæld er det som altid vidunderlig læsning. Det var før, Kiltmøller blev til et Surfers Paradise.

Du har læst alt af Svend Brinkmann, også klummerne på politiken.dk. Du har tygget dig igennem Imran Rashids Sluk, Pia Callesens Lev mere, tænk mindre og Maria Lucia Heiberg Rosenbergs Træn, spis, lev – få den krop du drømmer om, men har du egentlig fået det bedre? Føljeton giver dig: den ultimative selvhjælpsbog.

Spisesedlen

Antallet af dræbte civile afghanere er rekordhøjt. I første halvdel af 2017 blev 1662 civile dræbt og over 3500 såret, skriver FN i en ny rapport. Størstedelen af ofrene blev dræbt af regeringsfjendtlige styrker, deriblandt Taliban og Islamisk Stat, hedder det i rapporten. Der er i dag 8400 amerikanske soldater i Afghanistan samt 5000 fra andre NATO-allierede lande.

København vil lægge loft over Airbnb. København skal ikke være et hotelreservat, mener byens politikere, og derfor vil de nu lægge loft over udlejninger via Airbnb. ”Vi skal forhindre, at platforme som Airbnb skaber et marked, hvor boliger bruges til ren spekulation og økonomisk gevinst – og tages fra københavnerne og et i forvejen presset boligmarked,” siger Københavns overborgmester Frank Jensen (S) til Politiken.

De europæiske udenrigsministre mødes i dag i Bruxelles, hvor migrantkrisen i Middelhavet endnu en gang er på dagsordenen. Her udpeges et stop for tilstrømningen af illegale migranter og returneringen af de, som når Europa, som de vigtigste mål. Indtil videre er der kun sket meget lidt med den lille halve million flygtninge, der sidder i Italien og Grækenland, som man sidste år lovede at omfordele. Italien har i mellemtiden ”truet med” at give flygtningene en midlertidig tilladelse til at rejse op gennem Europa.

Erdoğan vil halshugge kupforrædere i Guantanamo-dragter. Sådan lød det i weekenden, da den tyrkiske præsident talte i anledningen af årsdagen for kupforsøget mod ham. Erdoğans styre har det seneste år gennemført en meget omfattende udrensning i det tyrkiske samfund. Titusinder er blevet fængslet, fyret eller fjernet fra deres job. Til gengæld får udtalelsen EU til yderligere at vende ryggen til Tyrkiet.

 

De danske fodboldkvinder fik en perfekt start på EM, og Roger Federer skrev tennishistorie. Det skete, da Danmark i går vandt 1-0 over Belgien i deres første gruppekamp, og Federer vandt Wimbledon uden at tabe et eneste sæt.

Et sidste ord

I USA har de en fuldkommen vanvittig, men desværre også meget populær radiovært, der hedder Alex Jones. Han er temmelig højreorienteret, kan man godt sige, men det lyder faktisk ikke så slemt, hvis det er lavet som en folk-sang i Bon Iver-style. Det bliver faktisk ret fedt.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12