17. maj 2017

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Ansvaret for Dong-slendrian placeres hos fyret embedsmand

Statsrevisorerne udsætter Finansministeriet for den hårdeste kritik nogensinde for dels at have smidt centrale dokumenter væk i det kontroversielle salg af Dong Energy til bl.a. Goldman Sachs – og for dels ikke at kunne dokumentere værdifastsættelse. Én for længst fyret embedsmand i Finansministeriet hænges ud som ansvarlig for uregelmæssighederne.

Kære læser

En bajer og et knald, tak!

Nogle har fået tæsk, andre har fået HIV. Nogle få er blevet skudt. De har alle fået løn af Carlsbergs lokale partner i Cambodja, dog ikke alverden. Carlsberg har mødt kritik for ølpigernes arbejdsforhold i Cambodja, næsten lige så længe som bryggeriet har brugt dem. Carlsberg har forsøgt at rydde op i møgsagen i mere end 10 år, men den er ikke så ligetil at slippe af med.

Kære læser

De syv ubesvarede spørgsmål om Dong-salget

Onsdag eftermiddag offentliggøres Rigsrevisionens undersøgelse af den Dong-sag, der har forarget store dele af nationen – og som tilsyneladende ikke vil dø. Føljeton følger op på #Dongpapers, hvor vi slap, da statsrevisorerne blev presset til at sætte en undersøgelse i gang i september, og har her gravet de afgørende ubesvarede spørgsmål frem.

Det bedste vi har set

Har du set den – Chanels forår/sommerkollektion 2017? Næ, det har vi heller ikke. Til gengæld har vi set Chanel-boomerangen til 12.000 kroner, som er en af modekollektionens accessories. Pisser Chanel på en urbefolkning? Er det kulturel appropriation? Er vi forargede? Oliver Stilling forsøger at hitte rede i de mange følelser, som synet af en boomerang hvirvler op.

Spisesedlen

Trump bad FBI-chef droppe undersøgelse af tidligere national sikkerhedsrådgiver. Det siger den nu fyrede FBI-chef James Comey ifølge New York Times i et memo fra et møde tilbage i februar. Til mødet skulle Trump angiveligt direkte have bedt Comey stoppe undersøgelsen af Trumps tidligere sikkerhedsrådgiver Michael Flynns forbindelser til Rusland. Ifølge avisen skulle Comey have lavet flere lignende memoer for at kunne dokumentere, at Trump har udsat ham for pres i forbindelse med Trumps bånd til Rusland under valgkampen.

 

Grækenland lammet af generalstrejke. De folkelige protester mod nedskæringer er langt fra forstummet i det gældsplagede Grækenland. De seneste dages strejker i industrien er her til morgen blevet udvidet med en generalstrejke blandt offentligt ansatte.

25 anholdt efter 10-årsdag for rydning af Ungdomshuset 1. marts. Det oplyser Københavns Politi i dag efter en større politiaktion. Ni ud af de 25 anholdte forventes at blive fremstillet i grundlovsforhør i dag – alle sigtet for enten vold mod tjenestemænd, grov vold eller forstyrrelse af den offentlige orden 1. marts i år.

Dansk statsborger beskyldt for barnedrab i Rwanda. 49-årig mand fra Nordsjælland er under anklage for folkedrab – og for dels at have slået en ældre kvinde og et spædbarn ihjel, og dels for at have deltaget, da cirka 1.000 tutsier blev slået ihjel i en kirke under borgerkrigen i 1994.

Sygeplejerske frifundet fra patientdrab. I en opsigtsvækkende dom har Østre Landsret frikendt sygeplejersken Christina Aistrup Hansen for at have dræbt patienter på Nykøbing Falster Sygehus. Tvivl om morfinmængder fører til, at hun i stedet kendes skyldig i fire drabsforsøg.

Et sidste ord

Unge har alt for lidt sex. Helt specifikt danske og svenske unge har alt for lidt sex, forklarer forskellige komikere i denne lille snas fra GQ, der med forskellige gode argumenter prøver at få dem igang. Vi er ikke klar over, hvorfor det ikke gælder nordmænd, men én forklaring kunne være deres velkendte uhæmmede promiskuitet omkring deres nationaldag. Hvornår er det nu, det er?

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12