17. maj 2021

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Det ulykkelige Palæstina

“Palæstinensisk familie, der mistede hjem efter luftangreb, trøster sig med, at det her alt sammen er meget kompliceret.“ Sådan lød en overskrift, som man forleden kunne læse – ja, gudskelov hos det amerikanske satiremagasin The Onion. Men som barsk parodi var den ramt lige på kornet. I den forgangne uge kunne man se en række […]

Kære læser

Er OL ved at æde sig selv ihjel?

Nedenstående analyse kommer fra vores spritnye nyhedsbrev Sportshjerne, skabt og skrevet af sportsskribent Oscar Rothstein. Første udgave kommer senere i dag. Du kan skrive dig op til at modtage Sportshjerne lige her.    Om lidt er der OL i Tokyo. Eller? En ny undersøgelse fra Tokyo-avisen Yomiuri Shimbun viser, at 60 pct. af japanerne vil […]

Det bedste vi har set

Quit your day job

Quit your day job

En desillusioneret Colombia-uddannet redaktør dropper den dårligt betalte amerikanske journalistbranche til fordel for en karriere som højprofileret smugler af blond russisk hår. Det lyder som forlægget til en tvivlsom B-film – måske med Mel Gibson i hovedrollen – men det er den sande historie, om hvordan en eksistentiel midtvejskrise førte til et usandsynligt karriereskift. Et skift, der bød på lyssky møder under broer, ny og indgående viden om menneskehår og forbindelser til bagmænd, der henført sniffer afskårne, blonde hestehaler.

Til forsvar for fuglerigets mytiske sværvægter

Til forsvar for fuglerigets mytiske sværvægter

Vi ved ikke, hvem der har brug for det, men her er et overbevisende argument for at gå ud og investere i tre påfugle allerede i dag.

Om æg og ild i Bogotá

Om æg og ild i Bogotá

Et verdensfjernt gæt fra Colombias skatteminister om, at en bakke æg koster 3 kr. og en lige så verdensfjern og socialt skæv skattereform fra hans regerings hånd har sat landet på den anden ende. I ugevis er protest og politivold dagligt kulmineret i voldsomme sammenstød, for situationen har afsløret en dybereliggende frustration i befolkningen. Sofie Sommer Lang har skrevet en grundig reportage for Eftertryk om den sociale ulighed, der har fået Colombias gader til at brænde.

Spisesedlen

Israel udfører nye luftangreb i Gazastriben. Mandag har det israelske militær bombarderet flere nye mål i Gaza som reaktion på missilangreb fra Hamas. Det oplyser de israelske myndigheder. Aktionen kommer blot dagen efter, at 42 palæstinensere blev dræbt i israelske luftangreb, der fik flere bygninger til at kollapse. FN’s generalsekretær António Guterres opfordrer til, at volden stoppes omgående.

USA’s udenrigsminister besøger Danmark. Mandag skal Anthony Blinken nå både at møde statsminister Mette Frederiksen (S) og dronning Margrethe, inden han deltager i drøftelser med udenrigsministrene fra Danmark, Grønland og Færøerne. Her forventes både handel og sikkerhedssamarbejde at stå højt på dagsordenen.

Ny coronavaccine viser lovende resultater. I anden testfase for vaccinen fra franske Sanofi og britiske GlaxoSmithKline har det vist sig, at mellem 95 og 100 pct. af forsøgspersonerne udvikler antistoffer efter andet vaccinestik. Det oplyser Sanofi i en pressemeddelelse. Hvis alt går vel forventes coronavaccinen at blive godkendt i fjerde kvartal i år.

WorldPride-parade i København aflyst. Det oplyser pridens arrangør i en pressemeddelelse. Begivenheden skulle have været den hidtil største af sin slags i Danmark, men erstattes nu af en række mindre arrangementer spredt udover byen, så coronarestriktionerne kan efterleves. “Så festen bliver ikke lige så stor, men budskabet bliver det samme,“ lyder det fra næstforperson for Copenhagen 2021, Benjamin Hansen.

Barcelona vinder Champions League. Danske Pernille Harder og resten af Chelsea måtte søndag se sig besejret 4-0 i finalen mod FC Barcelona i kvindernes Champions League. Det er første gang, at Barcelonas kvindehold kan løfte Champions League-trofæet.

Et sidste ord

Man ved aldrig, hvem man kan møde på pubben.

Ses!

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12