17. marts 2021

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

En god dag for kongehonningæderen og Kunstakademiet

Spørg en hvilken som helst fugl, om ikke det vigtigste her i livet er fuglesang, og svaret vil være et rungende pip! Naturligvis er det det. Og sådan er der også en masse mennesker, der har det. Med en lettere omskrivning af Dan Turèlls fordanskning af den gamle jazzmelodi “It’s only a Paper Moon“: Uden fuglesang […]

Kære læser

CO2-afgift er en gamechanger

1200 er svaret. Hverken mere eller mindre: 1.200 kr. For folk, der har læst Håndbog for Vakse Galakseblaffere – eller A Hitchhiker’s Guide to the Galaxy, som den hedder på engelsk – har tallet 42 ellers hidtil været svaret på “det ultimative spørgsmål om livet, universet og alt det der“. Men ikke længere: Siden vismændene […]

Det bedste vi har set

Namaste, røvhuller

Namaste, røvhuller

Vi vidste ikke, vi havde brug for det, men det havde vi: Et solidt argument for, hvorfor vi ikke skal meditere. Ikke at vi har lyst til det, nej tværtimod. Men det virker bare, som om hele verden er så optaget af at komme i kontakt med sig selv igennem meditation, at det næsten kan virke lidt… skal vi sige livsfornægtende ikke at ville det. Det er det ikke, forsikrer The Atlantic os om. Tak og namaste.

Designerpolitik

Designerpolitik

“Jesper Claus Larsen landede et skrivebord blandt studentermedhjælpere og praktikanter […] Debatten lige den dag handlede om, hvor partiet stod i forhold til USA’s missilskjold. Oplært i kundeanalyser for Ikea og Skandinavisk Tobakskompagni var Larsens rygmarvsreaktion: Hvorfor ikke spørge kunderne, altså vælgerne?“ Zetland har sat sig ned med manden, der blev hyret ind til at vinde de tabte DF-vælgere tilbage til Sosserne. Metoden? At udfritte afhopperne og give dem den politik, de savnede.

Hooked

Hooked

Vildt og vildt langt interview med manden, der har udviklet Facebooks vanedannende, polariseringssyge AI-algoritme og som nu ikke kan – eller vil – fixe den.

+ Facebook har skrevet et lille manuskript, som dets medarbejdere kan støtte sig til, når de skal besvare anklager om mediets polariserende effekt.

Spisesedlen

Nationalbanken sænker forventninger til væksten. I en ny prognose vurderer Nationalbanken, at Danmarks BNP blot vil vokse med 1,4 pct. i år. Tilbage i december lød skønnet ellers, at økonomien ville vokse med 2,9 pct., men den beregning har de fortsatte coronanedlukninger skudt i sænk. Samtidig beretter Nationalbanken, at boligpriserne i år forventes at stige med hele 9,7 pct.

Rusland forsøgte at påvirke det amerikanske præsidentvalg. I en ny amerikansk efterretningsrapport fremgår det, at Rusland forsøgte at sprede “misvisende eller udokumenterede beskyldninger“ mod Joe Biden under valgkampen. Den 15-sider lange rapport fortæller endvidere, at beskyldningerne særligt blev spredt og forstærket gennem Donald Trumps allierede.

Japansk domstol åbner døren for homoseksuelle ægteskaber. Onsdag afgjorde en domstol på Hokkaido, at det er forfatningsstridigt ikke at anerkende ægteskaber mellem mennesker af samme køn. Afgørelsen bliver set som en vigtig symbolsk sejr for LGBTQ+-rettigheder i Japan, selvom der endnu er et stykke vej til, at homoseksuelle vielser kan blive lovliggjort i hele landet.

Danmark sender krigsskib til Guinea-bugten. Til efteråret skal en fregat med  160-175 besætningsmedlemmer til bugten ved Vestafrika for at bekæmpe pirateri. Det oplyser forsvarsminister Trine Bramsen (S) på et pressemøde tirsdag. Civile danske skibe er tidligere blevet angrebet i området, som fregatten nu skal patruljere under en fem måneder lang forsøgsordning.

Britiske Uber-chauffører får betalt ferie og pension. Tirsdag meddelte taxa-appen Uber, at virksomhedens godt 70.000 chauffører i Storbritannien vil få adgang til både en mindsteløn, pension og betalt ferie. Det sker som reaktion på, at den britiske højesteret har stadfæstet en afgørelse om, at Ubers chauffører skal klassificeres som “arbejdere“.

Et sidste ord

Pladsbegrænsning eller ej – vi kan alle have brug for en slapper.

Ses i morgen!

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12