17. marts 2022

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Zelenskijs verdensturne

Den vestlige verdens ledere er på røven over Ukraines præsident Volodymyr Zelenskij, og ingen forsøger længere at lægge skjul på det. Frankrigs præsident Emmanuel Macron er tilsyneladende så næsegrus, at han er begyndt at kopiere Zelenskijs look (udseende, ikke lederstil). Tidligere på ugen blev den franske præsident, der ellers er kendt for sit fuldstændigt ulastelige […]

Kære læser

Sergej Prokofjev skaber symboler til eftertiden

Den russiske kunstner Sergej Prokofjev er for tiden mest optaget af at komme ud af Rusland. Han bor i Moskva sammen med sin kone, og de håber på snart at kunne forlade landet. Måske mod Sverige, så snart de får lagt en plan og får penge nok. Men det er dyrt og besværligt at rejse, […]

Det bedste vi har set

Folk gider ikke Metaverset

Folk gider ikke Metaverset 

Interessen for NFT’er (non-fungible tokens) og Mark Zuckerbergs store, tåbelige, virtuelle Metaverse er på retur. Forbes har set nærmere på Google-søgning-tendenser, og det ser skidt ud. Det er en hurtigt læst artikel, men nok så interessant. Sorry, Zuck. Det kan selvfølgelig være, at den manglende interesse er en døgnflue.

Reportage fra Mariupol

Reportage fra Mariupol

Lortekrig.

Hvordan krige slutter

Hvordan krige slutter

‘Vinderens fred’, regimeskifte, ‘det langsomme punktum’ eller bred forhandlingsfred? Zetlands Hakon Mosbech har undersøgt, hvordan krige slutter. Hans farmor udtaler sig i artiklen, og det samme gør professor og konfliktforsker Ole Wæver.

Spisesedlen

Folketinget vedtager særlov for ukrainske flygtninge. Loven sikrer, at ukrainske flygtninge ikke skal igennem det normale asylsystem, men i stedet kan få opholdstilladelse i Danmark med det samme. Samtidig vil ukrainere blive anvist en kommune at bo i senest fire dage efter at have fået opholdstilladelsen. Særloven vil foreløbigt gælde i to år – med mulighed for en et-årig forlængelse.

Rusland beskyldt for at bombe teater fyldt med civile. Ifølge de ukrainske myndigheder havde flere hundrede mennesker søgt ly i et teater i den belejrede by Mariupol, da bygningen blev ramt af et russisk luftangreb. Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskij, kalder angrebet bevidst og meddeler i samme ombæring, at dødstallet endnu er ukendt.

Den Internationale Domstol beordrer Rusland til at stoppe invasionen. Onsdag afgjorde et stort flertal af dommerne i Den Internationale Domstol (ICJ), at Rusland øjeblikkeligt skal stoppe alle militære operationer i Ukraine. Selvom ICJ’s afgørelser er bindende under international lov, har domstolen dog ikke nogen umiddelbar mulighed for at håndhæve dem.

Mindst fire dræbt efter kraftigt jordskælv i Japan. Onsdag ramte et jordskælv målt til 7,4 på Richterskalen det østlige Japan nær Fukushima. Udover de dræbte meldes der om mindst 100 sårede, mens naturkatastrofen også har ført til omfattende strømafbrydelser. Ifølge Japans premierminister, Fumio Kishida, er ingen af landets atomkraftværker dog blevet påvirket af jordskælvet.

DF’s bestyrelse i Hjørring opløser sig selv i protest. Det sker, efter byrådsmedlemmet Erik Høgh-Sørensen er blevet vraget af hovedbestyrelsen som folketingskandidat. “Vi er godt og grundigt utilfredse med, at Erik vrages som folketingskandidat. Han er god for Nordjylland og tør sige sin mening. Beslutningen om at udelukke ham som folketingskandidat var dråben, der fik bægeret til at flyde over,“ udtaler den nu forhenværende formand for DF i Hjørring, Kurt Jensen.

Et sidste ord

Det svære er faktisk ikke at få bolden i nettet – det er at få folk til at se efter.

Føljeton er tilbage i morgen. På gensyn!

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12