17. oktober 2017

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Grib mig!

Hvis du har været til teambuilding med din arbejdsplads, har du sikkert prøvet tillidsøvelsen ‘Grib mig’, hvor du lader dig falde bagover i forvisning om, at en af dine kolleger – for eksempel ham den skaldede Besserwisser med overskægget, som du ofte møder ved kaffemaskinen – vil gribe dig. Hvis du skulle lave øvelsen med enten Donald Trump eller Kim Jong-un, hvem […]

Kære læser

Line Knutzon har ret: Dø, dynamiske successvin!

Line Knutzon har gjort det igen: begået et mord, et karaktermord på selvhjælpsguru Camille Cloud. Camille Clouds brevkasse er både underholdende og hurtigt læst, og selvom det plejer at være et dårligt tegn, så er det slet ikke tilfældet her.

Spisesedlen

Venezuelas opposition anerkender ikke valgresultat. Det regerende socialistparti med præsident Nicolás Maduro i spidsen vandt overraskende søndagens valg i Venezuela. Meningsmålingerne havde spået sejr til oppositionen, hvilket har fået regimets modstandere til at anklage valget for at være manipuleret. Landet er ramt af hårde økonomiske problemer, hvilket de seneste måneder har ført til store demonstrationer.

16-årig dræbt af skud i København. Skudepisoden fandt sted mandag aften ved Ragnhildsgade på Nørrebro. Den unge mand var død, da politiet ankom til gerningsstedet. Her til morgen oplyser politiet, at det ikke umiddelbart tyder på, at drabet var banderelateret.

Forskere finder forvrængninger i tid og rum efter stjernesammenstød. Forskere ved det amerikanske LIGO-observatorium har observeret en række gravitationsbølger (rynker i tid og rum) i universet som følge af en kollision mellem neutronstjerner. Opdagelsen kan blandt andet føre til en bedre forståelse af skabelsen af stofferne i det periodiske system, da størstedelen af grundstofferne dannes i neutronstjernesammenstød.

FN-rapport om hungersnød hos rohingyaer trækkes tilbage. Det sker på opfordring fra styret i Myanmar. Rapporten viste ifølge The Guardian, at 80.000 børn under 5 år fra det muslimske rohingya-mindretal er i fare for at dø af underernæring. En FN-chef har tidligere kaldt Myanmars behandling af rohingyaerne for ”en etnisk udrensning”.

Californien anerkender et tredje køn. Som den første amerikanske stat anerkender Californien nu juridisk, at man kan være noget tredje udover mand eller kvinde. Dermed vil det være muligt at få identifikationspapirer som kørekort og fødselsattest, hvor der står, at ens køn er non-binært.

Et sidste ord

”Er du en taber?” spørger Sydjyllands Politi dig i det her tweet. Det er vel egentlig et meget reelt spørgsmål, som vi også ofte har lyst til at stille andre – og os selv.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12