17. oktober 2018

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Europæisk middag for én

Det er sjældent sjovt at sidde og spise alene, selvom det nu let kan gøres hyggeligt af par levende lys. Så det kan Storbritanniens premierminister Theresa May jo prøve at tænde i aften, når hun skal sidde mutters alene, imens ledere fra de resterende EU-medlemslande sidder til langbordsmiddag i Bruxelles, skåler og ler. For i […]

Kære læser

Det umuliges kunst

På den afgørende stigning i 13. etape af Vuelta a España lykkes det Oscar Rodriguez fra det baskiske hold Euskadi-Murias at trække væk sammen med polakken Rafal Majka og belgiske Dylan Teuns. Hvis Rodriguez vinder etapen, er det en kæmpe sensation – og alt det, som det lille baskiske hold symboliserer: Som holdets ejer Jon Odriozola siger: ”Alt er muligt, hvis bare man tror på det.” Vi er nået til tredje afsnit af Peter Skjødt Myginds føljeton om det genopståede baskiske cykelhold Euskadi-Murias. Følg med, hvis du kan holde tempoet!

Spisesedlen

Mistanke om hvidvask i Nordea. Det svenske bagmandspoliti er kommet i besiddelse af en rapport, der angiveligt viser, at banken Nordea måske har overtrådt reglerne om hvidvask. Ifølge DR viser rapporten angiveligt, at der er sket mistænkelige overførsler i Nordeas nordiske filialer for cirka 1,1 mia. kroner. Hvidvask-sagen har muligvis tråde til den lignende sag i Danske Bank.

Finanstilsynet vil ikke godkende ny Danske Bank-topchef. Jacob Aarup-Andersen får ikke lov til at efterfølge Thomas F. Borgen som topchef i Danske Bank. Banken skriver i en pressemeddelelse: ”Finanstilsynet har foreløbigt vurderet, at de anser kandidaten for velkvalificeret på mange områder, men vurderer, at der er behov for længere tids erfaring.”

Brexit-topmøde skal løse ”gordisk knude”. Lederne af EU’s 28 medlemslande mødes i dag til topmøde i Bruxelles for at diskutere vilkårene for briternes udtræden af EU. Det er især den fri bevægelighed over grænsen mellem Irland og Nordirland samt frihandel, der har skabt splittelse mellem Storbritannien og resten af EU. Op til mødet har der ikke været tegn på forsoning, og formand for Det Europæiske Råd, Donald Tusk, kalder forhandlingerne for en ”gordisk knude.”

Trump vil ikke fordømme Saudi-Arabien. Saudi-Arabien er blevet beskyldt for at have myrdet den forsvundne journalist Jamal Khashoggi, men i et interview siger Donald Trump, at Saudi-Arabien er uskyldige indtil det modsatte er bevist. I interviewet drager han også paralleler mellem anklagerne mod Saudi-Arabien og sagen om højesteretsdommer Brett Kavanaugh, som, han mener, blev uberretiget anklaget for at have begået seksuelle krænkelser.

Forfatter Anna Burns vinder Man Booker-prisen. Den nordirske forfatter vinder prisen for sin bog Milkman. Prisen blev uddelt tirsdag aften i London, og den er en af de mest prestigefyldte internationale bogpriser. Med prisen følger en sum på mere end 400.000 kroner. Milkman handler om en ung kvinde, der bliver seksuelt forulempet af en ældre, magtfuld mand.

Et sidste ord

Forfatteren Franz Kafka tog nyheden om 1. verdenskrigs udbrud ret roligt: ”2. august. Tyskland har erklæret Rusland krig. – Eftermiddag til svømning.,” skrev han i sin dagbog.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12