17. oktober 2022

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Her går det godt, siger Xi

Sådan cirka mens det efterhånden begyndte at dæmre for de fleste seere, at Det Konservative Folkepartis forperson Søren Pape Poulsen ikke rigtig har what it takes og ikke længere bør optræde i direkte tv-dueller på lige fod med statsminister Mette Frederiksen (S) og Venstres forperson Jakob Ellemann-Jensen, og omtrent mens Brasiliens forhenværende præsident og genopstandne […]

Kære læser

Liz Truss har jokket i salaten

Bedst som man troede, at fremtidsudsigterne næppe kunne blive mere dystre for Storbritanniens premierminister Liz Truss, er hun nu røget i en overlevelseskamp mod et salathoved. Efter en leder i The Economist i sidste uge døbte Truss “The Iceberg Lady“ og beskrev, hvordan hendes tid ved magten risikerede at blive lige så kortlivet som et […]

Det bedste vi har set

Kunsten at gå i Ikea 

Kunsten at gå i Ikea 

Hvorfor er det egentlig umuligt at gå i Ikea uden at komme hjem med tre kilo frosne köttbullar, flere møbler i svensk træ, end du havde behov for, og ananasplanten ved kassen? Ifølge en underholdende artikel fra London Reconnections skyldes det simpelthen, at møbelstormagten benytter krigspsykologi og viden om middelalderens labyrinter til at skabe forvirring, udmattelse og meget lange regninger.

Den æder internettet

Den æder internettet

“Vi taler ikke om en eller anden danseapp. Vi taler om en platform, der former, hvordan en hel generation lærer at opfatte verden.“ To tredjedele af amerikanske teenagere bruger app’en, for en ud af seks er det “nærmest konstant“, og i Storbritannien er det den hurtigst voksende nyhedskilde for voksne. Vi taler om TikTok, der ikke bare dominerer sociale medier, men også lægger scene til en geopolitisk magtkamp.

… og nu vi er ved det

 … og nu vi er ved det

For nylig erklærede Politiken, at “vi står foran det første TikTok-valg,“ mens Børsen – allerede før valget blev udskrevet – opfordrede alle til at hoppe på, inden det er for sent. Danske politikere er ufrivilligt sjove og virkelig cringe.

Spisesedlen

Søndagens partilederdebat kredsede om den ene person, der ikke var der – Moderaternes kongemager Lars Løkke Rasmussen. Selvom Lars Løkke sidder på de afgørende mandater, er det dog ikke helt til at greje, om han vil være statsminister.

Løkke fastholder selv, at han har “kompetencerne“, men kalder samtidig udfaldet urealistisk: “Så ville folk tænke, at så gik det bare ud på, at han bare ville være statsminister igen. Og det er ikke det, som det gik ud på“.

Debatten var overordnet rolig og afdæmpet, mens Venstres Jakob Ellemann-Jensen gik hårdere til statsminister Mette Frederiksen (S) end normalt ved at så tvivl om hendes troværdighed. “Nu er du blevet grebet et par gange i de foregående debatter i at sige noget, der ikke er rigtigt,“ lød det fra Ellemann, der hellere vil have Løkke som statsminister.

Konservatives statsministerkandidat Søren Pape Poulsen er ifølge flere kommentatorer dømt hele ude af kapløbet.

“Ansvaret er hos mig,“ siger han selv om sine historisk dårlige meningsmålinger.

Mette Frederiksen (S) brugte også lejligheden til at afvise “politisk forfølgelse“ i sagen om Lars Findsen.

Radikale og Enhedslisten åbner for en hurtig undersøgelse af, hvorfor Findsen og den øvrige ledelse i Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) blev sendt hjem.

Ifølge Enhedslistens Mai Villadsen vil det skabe en “afgrundsdyb krise“, hvis en kommende regering gennemfører planerne om et modtagecenter i Rwanda. Hun svarer dog ikke på, om partiet konkret vil trække sin støtte fra regeringen.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) sad i bestyrelsen for den samme fond, der bevilgede ham et rentefrit studielån på 50.o00 kr.

Mette Thiesen fra Nye Borgerlige siger til P1 Morgen, at ældre skal kunne fravælge jødiske eller homoseksuelle hjemmehjælpere.

Den udmelding kalder Pelle Dragsted (EL) “dybt, dybt bekymrende“.

Kyjiv ramt af nye angreb. Mandag morgen har der været mindst to eksplosioner i den ukrainske hovedstad. Det bekræfter byens borgmester, Vitalij Klytjko, på kommunikationstjenesten Telegram. Ifølge det ukrainske præsidentkontor er der tale om såkaldte kamikaze-droner fremstillet i Iran. Der er foreløbigt ingen præcise meldinger om antallet af sårede eller omkomne.

Over 600 døde i oversvømmelser i Nigeria. Samtidig er 1,3 mio. mennesker fordrevet. Sådan lyder opgørelsen fra myndighederne, efter usædvanlige mængder regn den seneste tid er skyllet ind over landet. Det er en “overvældende“ katastrofe, lød det søndag fra Sadiya Umar Farouk, minister for katastrofehåndtering. Regeringen giver klimaforandringerne skylden.

Kun 22 kommuner har søgt om varmetilskud. Det betyder, at 99 ud af de 100 mio. kr., der skal dække udsatte borgeres regninger, er ubrugt. Regeringens varmepulje, der skulle være lukket fredag klokken 12, er derfor forlænget til d. 19. december. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) mener, at kommunerne “svigter“ borgerne, mens kommunerne selv siger, at kriterierne for refusion er for stramme. Ankestyrelsen er bragt ind i striden.

Et sidste ord

Tilværelsen som panda er vist ikke så ringe endda.

Fortsat god mandag!

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12