18. december 2018

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Svindel på anden klasse

Der er noget indædt irriterende over mennesker, der ikke kan finde ud af at holde grabberne for sig selv. Det være sig julefrokost-typer, der har fået forvildet sig ud i nattelivet med en Tuborg-nissehue og i snapsebranderten er blevet i tvivl om, hvem de egentlig må klaske i røven. De skal stikke hænderne i lommen […]

Kære læser

Københavns Kommune brænder (for) kunst

Det er bare kunst. Der er noget fængslende ved kunst, der bliver fortæret af flammer. På den ene side kan det være frygteligt med smukke, måske uvurderlige værker, der går tabt. På den anden side er kunst – for eksempel et maleri – jo ikke livsvigtig medicin eller noget. Måske bliver verden kulturelt fattigere, men […]

Spisesedlen

Akademikernes A-kasses (AKA) formand trækker sig fra posten. Officielt sker det 4. januar 2019, men allerede fra dags dato ændres ledelsen i a-kassen. Med andre ord er Allan Luplau fyret efter flere måneders turbulens. I slutningen af september besluttede man at afskedige administrerende direktør Michael Valentin for misbrug af AKA’s midler.

Amerikanske aktier sendt 14 måneder tilbage. Nervøsiteten for den globale vækst har atter vist sig, hvilket har lagt et salgspres på den danske krone. Kronen har tirsdag kurs mod det svageste niveau siden april 2015. Nedturen er bemærkelsesværdig og kan få Danmarks Nationalbank til at reagere med støtteopkøb af kronen og eventuelt en renteforhøjelse, vurderer økonomer.

Claus Bretton-Meyer fyret som direktør i DBU. Det oplyser Dansk Boldspil-Union i en pressemeddelelse. Beslutningen er truffet af bestyrelsen, der ønsker en anderledes profil efter fem år med Bretton-Meyer, der har været i faglig konflikt med både herrelandsholdet og kvindelandsholdet. Fra samme verden kan vi lige nævne, at stjernetræneren José Mourinho er fyret som manager i Manchester United.

May sætter dato på britisk parlamentsafstemning om Brexit-aftalen. Det bliver i det, man herhjemme betegner som uge 3, hvis man har børn i skolealderen. Det har dog ikke ændret noget som helst for oppositionen, der med Labour-leder Jeremy Corbyn i spidsen har fremsat forslag om en mistillidsafstemning mod Theresa May personligt.

To danske film er med i kapløbet om en Oscar. Det er spillefilmen Den skyldige samt dokumentarfilmen Olegs Krig’, der nu er shortlistet i hver deres kategori sammen med ni andre film. De endelige nomineringer offentliggøres tirsdag den 22. januar, og den 91. Oscar-uddeling finder sted søndag den 24. februar.

Et sidste ord

Uglen bruges ofte som et symbol på klogskab, men guderne må vide hvorfor. De fleste ugler, vi har set, ser altså ud, som om de er lidt til en side. Tror du ikke på os? Vi har beviset lige her.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12