18. december 2019

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Kvinder overalt – nu også i dart

Julen står for døren, og i den lettere anløbne og ikke altid enige diskussionsklub, som Føljetons lille redaktion nogle gange også kan være, er Frank Loessers gamle klassiker ”Baby It’s cold outside” fra 1944 blevet debatteret med en vis indlevelse: Duer teksten til den fine lille melodi i disse #MeToo-tider? Eller forløber manden sig, da […]

Kære læser

Boeing trækker i håndbremsen

Flyskræk. Boeing sætter til januar produktionen af deres 737 Max-fly på standby på ubestemt tid. Og eftersom 737-linjen udgør omkring 70 pct. af Boeings kommercielle leverancer, er det faktisk en ret stor beslutning. Siden marts har flyselskabets 737 Max-fly været bandlyst fra luftrummet, efter to flystyrt med nogle måneders mellemrum kostede i alt 346 mennesker livet. […]

Spisesedlen

Repræsentanternes Hus skal stemme om rigsretssag. I dag skal de 431 medlemmer af Repræsentanternes Hus i USA stemme om, hvorvidt der skal indledes en rigsretssag mod den amerikanske præsident Donald Trump. Hvis det sker, skal sagen føres i den amerikanske kongres’ andet kammer Senatet. Her skal mindst to tredjedele af medlemmerne stemme for at dømme præsidenten, før han kan fjernes fra sin post. Trumps parti Republikanerne har flertal i Senatet. Trump har i et brev beskyldt Demokraterne for kupforsøg.

Tre personer er sigtet for svindel på Sygehus Lillebælt. De tre personer er blevet sigtet for svindel for op til halvanden mio. kr. på Sygehus Lillebælt. De er blevet sigtet af politiet, efter sygehuset anmeldte en nu tidligere medarbejder for svindel med sygehusets midler.

Danmark indfører kameraovervågning af fiskeri. Som det første land i Europa vil Danmark indføre elektronisk monitorering af fiskefartøjer. Det er en del af den aftale, som EU’s medlemslande og EU-Kommissionen har indgået om fiskekvoterne i 2020 i Nordsøen, Skagerrak og Kattegat. Formålet med overvågningen er bedre at kunne kontrollere hvilke arter, der bliver fanget, og den præcise størrelse på fiskene.

Varmeste dag i Australien nogensinde. Den australske hedebølge fortsætter, og tirsdag oplevede landet en gennemsnitstemperatur på hele 40,9 grader. Landet er som følge af det varme vejr ramt af tørke og alvorlige naturbrande. Ifølge vejrudsigten har Australien stadig varmere vejr til gode senere på ugen, hvorfor rekorden meget vel snart kan blive slået igen.

Paven skrotter regel, der hemmeligholdt overgreb. Sager om seksuelt misbrug i den katolske kirke skal ikke længere være omfattet af kirkens regel om ”pavelig hemmelighed.” Pave Frans har ændret reglerne således, at kirken nu skal videregive mistanke om seksuelt misbrug til de enkelte landes myndigheder. I det pavelige dekret heddet det dog stadig, at sager om seksuelt misbrug skal behandles med ”sikkerhed, integritet og i fortrolighed.”

Et sidste ord

I en prøveudgave af det amerikanske talkshow Conan bliver skuespilleren Andy Richter som en del af en sketch overfaldet af en julemand. Men Richters hund Daisy skal ikke nyde noget af, at sådan et julemonster overfalder hendes ejer. ”It’s okay, honey,” må hun beroliges. Det burde være en menneskeret at have en hund.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12