18. december 2020

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Den store Putin

Den slovenske filosof Slavoj Žižek taler ofte – stærkt inspireret af psykoanalytikeren Jacques Lacan – om ”den store Anden”. Som al psykoanalyse er det et lidt langhåret begreb at bakse med, men helt groft kan man tænke på den store Anden som det svært ubestemmelige ”man”, der altid er til stede i vores tanker og […]

Kære læser

Merkel er autokraten Orbáns bedste ven

Lige nu foregår der en krig i EU, og de to hærførere hedder Angela Merkel og Viktor Orbán. Den tyske kansler og den ungarske premierminister er blevet symboler for hver deres fløj i kampen mellem det liberale Vesteuropa og det nationalkonservative Østeuropa. Det er en kamp om selve EU’s grundprincipper, hvor Merkel-fløjen gang på gang […]

Spisesedlen

Macron har corona. Den franske præsident Emmanuel Macron er blevet testet positiv for corona, og det har sendt en række europæiske ledere og franske embedsfolk i isolation. Fx er den spanke premierminister Pedro Sanchez og præsidenten for det Det Europæiske Råd, Charles Michel, gået i isolation efter de har holdt et møde med Macron.

Endnu en vaccine står til godkendelse i USA. COVID-vaccinen fra medicinalfirmaet Moderna står til snart at blive godkendt af sundhedsmyndighederne i USA. Et ekspertpanel har allerede anbefalet myndighederne at godkende den. Det har tidligere været fremme, at vaccinen er blevet testet til at være 94 pct. effektiv, hvilket er højt for en vaccine.

Rekordfå trafikdræbte. Foreløbige tal peger på, at rekordfå mennesker kommer til at have mistet livet i trafikken i 2020. Det skriver Vejdirektoratet i en pressemeddelelse. 155 personer har i år mistet livet i trafikken. Sidste år var det tal 199 personer. 2020 ser dermed ud til at blive det år med færrest trafikdræbte i mere end 90 år. Det lave tal hænger sandsynligvis sammen med COVID-restriktioner, der har sørget for færre biler på vejene.

1500 kirkeligt ansatte vil lukke ned for julen. 1500 præster, organister og kirkesangere har skrevet under på et protestbrev, hvori de beder regeringen om at aflyse alle fysiske gudstjenester til jul. ”Jeg frygter, at gudstjenesterne kan blive superspreder-events”, siger kirke- og operasanger Jacob Skov Andersen til TV2. Indtil videre må kirker fortsat holde åbent med maksimalt 500 deltagere.

Statsministeren kaldt i samråd efter nye afsløringer. Regeringen har hidtil afvist, at aflivningen af alle mink har været en endegyldig nedlukning af minkerhvervet. Men i denne uge kunne B.T. på baggrund af en række mails afsløre, at det på et møde i regeringen er blevet kaldt ”en de facto nedlukning”. Dansk Folkeparti har derfor kaldt statsministeren i samråd.

Et sidste ord

Vi har længe ønsket os noget julemusik, som var lidt mere rocket. Her taler vi ikke om Pyrus-rock. Vi taler om Black Sabbath-rock!

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12