18. januar 2018

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Systemets skyld

Hvis man er så heldig at være vokset op i Danmark og som ung tager på en rygsækrejse i visse afrikanske, mellemøstlige, østeuropæiske eller sydamerikanske lande (eller Belgien), så er der i hvert fald én ting, som står tindrende klart, når man kommer hjem igen: Danmark er ikke en bananstat. Vi har love og regler, […]

Kære læser

Vi elsker Yahya Hassan, men vi kan bare ikke holde ham ud i virkeligheden

… Og det er virkelighedens egen skyld, det billige skidt. Nu er han så også blevet gangsterrapper.

Spisesedlen

Apple hiver milliarder hjem fra udlandet. Verdens rigeste virksomhed tøvede ikke længe med at omfavne den skattereform, som Kongressen i USA for nylig vedtog. Apple vil nemlig trække den kæmpe mængde penge, de har i udlandet, hjem til USA, så pengene kan komme amerikanerne til gode i skatteindtægter. I alt vil beløbet svare til 232 milliarder kroner.

Danmark uddeler rekordmange bøder for ulovlig udenlandsk arbejdskraft. I perioden 2012-17 har 311 virksomheder fået en bøde for at ansætte en udlænding ulovligt. I samme periode er 444 udlændinge blevet straffet for at arbejde ulovligt i Danmark. Det er de højeste tal i fem år. Bøderne er blandt andet givet til folk, der arbejder uden opholds- og arbejdstilladelse, og til udenlandske studerende, der arbejder mere, end reglerne tillader.

Politiet i Malmø er igen ramt af en eksplosion. I aftes sprang en bombe, der var rettet mod politistationen i bydelen Rosengård. Det er tredje gang på få måneder, at politiet i den svenske by er udsat for et eksplosivt angreb. To mistænkte er her til morgen blevet anholdt for gårsdagens angrebet, skriver svenske SVT.

Storbritannien vil betale 375 millioner kroner for at undgå en migrantjungle som i Calais. Når den britiske premierminister Theresa May og den franske præsident Emmanuel Macron mødes senere i dag, skal de drøfte grænsekontrollen mellem de to lande. Briterne vil bruge de mange hundrede millioner på at opstille hegn og ekstra kameraer i blandt andet den franske havneby Calais, hvor en såkaldt ”jungle” af migranter tidligere har samlet sig for at nå til Storbritannien.

Berørte ministerier skal selv betale en del af omkostningerne ved udflytning. Det siger beskæftigelsesminister Sophie Løhde (V), efter at regeringen i går præsenterede anden runde af den såkaldte udflytningsplan. Der er afsat 150 millioner kroner til at flytte de 4.000 statslige arbejdspladser ud i landet. Da statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) præsenterede den første plan om udflytning i 2015, blev der afsat 400 millioner kroner til at udflytte cirka det samme antal arbejdsplader. Det regnestykke blev senere revideret og kom i stedet til at lyde på omkring 870 millioner kroner.

Et sidste ord

Der er opstået panik i Nordjylland. Det værste mareridt er blevet hverdag. Pelsede rovdyr hærger om natten. Heldigvis har Naturstyrelsen et enkelt råd: ”Hæv stemmen og lav store fagter med armene”.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12