18. januar 2019

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Kollisionskurs og andre former for sammenstød

Her hvor årets tredje arbejdsuge lakker mod enden, rammer det store beskidte kludetæppe, vi kender som ‘verdens gang’, os som en sværm af meteorer. Uforudsete begivenheder indtræffer, skuffelser og glæder skifter hænder, og uspektakulære nyheder peppes op med halsbrækkende adjektiver og verber, så folk med adgang til internettet klikker på dem i den evige jagt […]

Kære læser

Tidying up: Oprydningsvanviddet er verdens råb om hjælp

Hvem er hun? Japanske Marie Kondo har været en mindre celebrity i nogle år og har solgt millioner af eksemplarer af sine fire bøger om oprydningsteknikker. Det er dog først her ved indgangen af 2019, det for alvor er stukket af for hendes popularitet, efter hendes tv-show ‘Tidying Up‘ er kommet ud på Netflix. Lige […]

Spisesedlen

Stefan Löfven kan fortsætte som statsminister. Ved en afstemning i det svenske parlament, Riksdagen, undgik den socialdemokratiske leder Stefan Löfven at få et flertal imod sig, og dermed kan han fortsætte som statsminister i Sverige. Det er 131 dage siden, at svenskerne var til valg.

Bilbombe dræber mindst 20 i Columbia. Bomben sprang i går ved politiakademiet i Columbias hovedstad Bogotá, og udover de dræbte blev mindst 50 sårede. Autoriteterne ved endnu ikke, hvem der står bag angrebet, men oprørsgruppen ELN er under anklage. Angrebet er det værste af sin art i Bogotá i 16 år, og præsidenten Ivan Duque beskriver det som en ”vanvittig terrorhandling” og har erklæret landesorg i tre dage.

Norges Erna Solberg får flertalsregering. Norges Kristeligt Folkeparti er gået med i regering, og statsminister Erna Solberg meddeler, at de fire partier Høyre, Fremskrittspartiet, Venstre og Kristelig Folkeparti har godkendt et regeringsgrundlag. Solberg håber på, at det kan give mere stabilitet til hendes regering.

Nye statsborgere giver hånd til Inger Støjberg. I går var første gang, at loven, der siger, at der skal gives hånd ved statsborgerskabsceremonien, blev taget i brug. Udlændinge- og Integrationsminister Inger Støjberg (V) udtrykte ved ceremonien vigtigheden af håndtrykket: ”Det er lige præcis i det øjeblik, at I bliver danske statsborgere.” Alle ni nye statsborgere gav Inger Støjberg hånden.

Silvio Berlusconi stiller op til EU-parlamentsvalget. Berlusconi fortalte ved en tale på Sardinien, at han stiller op til valget i slutningen af maj. ”Jeg tror, jeg kan spille en vigtig rolle og få de europæiske borgere til at forstå, at vi risikerer at bevæge os væk fra Vestens værdier,” sagde den 82-årige tidligere italienske premierminister, der er dømt for skattesvig og anklaget for at have betalt en mindreårig for sex.

Et sidste ord

Det er fandme utroligt, hvad kvinder i sportsverden skal lægge øre til. Imke Wübbenhorst, der er den første kvindelige træner for et mandehold i den bedre del af det tyske ligasystem, blev forleden spurgt, om hendes spillere skulle dække dem selv til, når hun er i omklædningsrummet. ”Selvfølgelig ikke. Jeg er jo professionel. Jeg vælger hold efter penisstørrelse,” svarede hun. Boom!

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12