18. januar 2021

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Executive orders

Et godt stykke inde i spillefilmen Superman fra 1978 begynder hovedpersonen at miste grebet om tingene. Det burde selvfølgelig ikke kunne ske; Superman/Clark Kent (spillet af Christopher Reeve) har jo superkræfter, han kan flyve, han har røntgensyn og bærer en ret lækker dragt med kappe og S-logo. Det er superskurken Lex Luthors skyld. Luthor har fået tiltusket […]

Kære læser

Merkels efterfølger skal stoppe en borgerkrig, inden han kan føre valgkamp

Coronakrisen har sendt de tyske kristendemokraters meningsmålinger i vejret, men den forbandede virus har samtidig gjort det vanskeligere for partiet CDU at vinde parlamentsvalget, der finder sted senere på året i september. Virussen er nemlig en medvirkende årsag til, at partiet står splittet med under et år til valget. Ved en virtuel partikongres i denne […]

Spisesedlen

Aleksej Navalnyj anholdt i Moskva. Den russiske oppositionsleder var netop ankommet med et fly fra Berlin, da han søndag blev tilbageholdt af russisk politi. Navalnyj har i næsten fem måneder opholdt sig i Tyskland, hvor han er blevet behandlet for et giftangreb, som russiske FSB-agenter menes at stå bag. Blandt andre EU-præsident Charles Michel forlanger nu Navalnyjs øjeblikkelige løsladelse.

Danmark har sikret sig 8,2 mio. doser af lovende vaccine. Den amerikanske medicinalvirksomhed Johnson & Johnson melder om gode resultater i midtvejsundersøgelsen af deres nye coronavaccine. Udover at vaccinen har en effektivitet på 90 pct., kræver vaccinen kun ét stik for at opnå immunitet. Johnson & Johnson-vaccinen forventes at kunne blive EU-godkendt til februar, hvis alt går vel.

Phil Spector er død. Ud over at være fængselsdømt drabsmand var Spector også en af musikhistoriens mest indflydelsesrige producere. Han kendes især for sin innovative ”mur af lyd”, hvor flere instrumenter lægges i lag oven på hinanden for at give indspilningen et rigt, orkestralt udtryk. Efter at have arbejdet sammen med blandt andre The Ronettes og The Beatles i sine yngre år blev Spector i 2009 dømt for drabet på skuespillerinden Lana Clarkson. Phil Spector blev 81 år gammel.

Armin Laschet valgt som ny CDU-formand. Lørdag skulle det konservative tyske parti afgøre, hvem der skal overtage tøjlerne efter Angela Merkel. Valget faldt på 59-årige Laschet, der er ministerpræsident for Nordrhein-Westfalen, Tysklands mest folkerige delstat. Det stod klart efter anden valgrunde, hvor Armin Laschet sikrede sig 521 stemmer mod konkurrenten Friedrich Merz’ 466.

Region Nordjylland sætter videre vaccineudrulning på pause. Da regionen i denne uge modtager halvt så mange coronavacciner fra Pfizer/BioNTech som ventet, vil nye grupper foreløbigt ikke blive vaccineret. I stedet bliver de resterende vaccinedoser reserveret til borgere og sundhedspersonale, der skal have deres andet stik. Det skriver regionen i en pressemeddelelse.

Et sidste ord

Naturen er fed. Der er ikke så meget andet at sige til det.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12