18. juli 2017

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Sex med robotter

Der kører i øjeblikket en aparte, lidt syg og principiel sag ved den canadiske højesteret. Det drejer sig om Kenneth Harrison fra Newfoundland, der havde bestilt en dukke fra det japanske sex-robot-firma Harumi Designs, men dukken blev taget i den canadiske told, fordi den ligner et barn. Derfor er Kenneth Harrison nu anklaget for at […]

Kære læser

Spiller Trump bare skør?

USA’s skandaliserede præsident Nixon fandt selv på navnet til en teori, der i dag virker oplagt til at forklare Donald Trumps utilregnelige adfærd: The Madman Theory. Opfør dig som en galning, og dine fjender vil frygte dig endnu mere.

Det bedste vi har set

Herman Bang er stadig i Nordjylland og skriver forbitret hjem til sin redaktør: ”Man bliver jo haard paa denne Kyst. De bleve ved at fortælle, men hvad de fortalte, bandt mig ikke længer. Havet var alvorsfuldere end alt, hvad de fortalte. Hvad de fortalte, var oprørende, og dog op- rørtes man ikke overfor dette Hav, man vrededes ikke over dets Grumhed. Man bøiede sig.”

Spisesedlen

Dødsstød til Trumps sundhedsreform. To republikanske senatorer, Jerry Moran og Mike Lee, afviser det seneste lovforslag om den sundhedsreform, som skulle erstatte ‘Obamacare’. Dermed er flertallet i Senatet smuldret.

Tyrkiet fængsler Amnesty-leder og andre aktivister. Det drejer sig blandt andre om Amnesty Internationals direktør i Tyrkiet, Idil Eser, der nu er blevet formelt fængslet af en dommer i Istanbul, mens de afventer en retssag. Flere af de fængslede er sigtet for væbnede terroraktioner. Domstolens beslutning er ”en chokerende parodi på retfærdighed”, siger talsmand for Amnesty International.

Der er så travlt på krisecentrene for voldsramte kvinder, at der altid er fuldt booket på værelserne. Der er overhovedet ingen ledige pladser hverken i København, på Sjælland eller Lolland-Falster, udtaler Lene Johannesson, som er formand for Landsorganisation af kvindekrisecentre (LOKK) til P4.

Israels premierminister på kontroversielt besøg i Ungarn. Trods en regeringsstøttet kampagne med anti-semitiske undertoner er Benjamin Netanyahu ankommet til Budapest på officielt besøg hos Europas mindst demokratiske statsleder, Viktor Orbán.

Carlsbergs nye ‘parti’, Fadølspartiet, møder kritik. Danmarks største bryggeri bryder markedsføringsloven, når de under dække af et nystiftet politisk parti laver skjult reklame, vurderer professor. Det er bare for sjov, siger Carlsberg.

Et sidste ord

Virkeligheden er efterhånden mærkeligere end fiktion. Det virker ikke engang  skræmmende at se ‘The Donald’ optræde i de klassiske gyserfilm.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12