18. juni 2019

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Pausens kraft

”Måske har vi i virkeligheden bare taget en af vores berømte pauser. Når vi har haft en pause eller de få gange, vi har været uvenner, er vi altid endt med at sidde oppe i min seng med hver vores kaffe med fløde og sukker og kigget på hinanden. ‘Så sidder vi her igen,’ siger […]

Kære læser

Hvorfor bekymrer Donald ‘America First’ Trump sig om Hormuzstrædet?

Angrebet på tankskibene. Torsdag blev to olietankskibe angrebet i Hormuzstrædet mellem Oman og Iran, og det har fået spændingerne til at stige i Mellemøsten. USA’s udenrigsminister Mike Pompeo var fredag ude at sige, at Iran står bag angrebet, og som bevis offentliggjorde de amerikanske myndigheder en video, som de påstår viser iransk militær fjerne en […]

Spisesedlen

Politiet skal gennemgå retssager fra de sidste syv år efter datafejl. I en orientering til Advokatrådet og Domstolsstyrelsen fortæller Rigsadvokaten og Rigspolitiet, at en programfejl kan have medført, at telefonoplysninger anvendt i retssager siden 2012 potentielt har været mangelfulde. Ifølge Rigsadvokaten er det ”ikke på nuværende tidspunkt muligt at fastslå, om systemfejlen – i yderste konsekvens – kan have haft betydning for efterforskningen og/eller vurderingen af beviserne i konkrete straffesager”.

Ny måling viser, at 75 pct. af briterne har mistet troen på det politiske system. Målingen er udført af analysebureauet BritainThinks, der har adspurgt 2.000 briter i en række spørgeskemaer og fokusgruppeinterviews om deres nuværende syn på demokratiet. Ifølge BritainThinks føler mindre end 6 pct. af befolkningen sig forstået af politikerne.

Bagmandspolitiet har ransaget Nordeas danske hovedkvarter. Ransagningen fandt sted den 12. juni i år som følge af nye oplysninger om mulige overtrædelser af hvidvasklovgivningen. Det bekræfter Bagmandspolitiets chef, statsadvokat Morten Jakobsen, i en skriftlig udtalelse mandag.

USA sender yderligere 1.000 tropper til Mellemøsten. Det sker ifølge den fungerende forsvarsminister Patrick Shanahan som reaktion på ”fjendtlig adfærd fra de iranske styrker og deres proxygrupper.” Tilsvarende frigav Pentagon mandag nogle nye billeder, der ifølge amerikanerne beviser, at Iran stod bag angrebet på to olietankskibe i Hormuzstrædet i sidste uge.

Forhenværende UEFA-præsident Michel Platini anholdt i Paris. Anholdelsen sker som led i den igangværende undersøgelse af mulig korruption i forbindelse med valget af Qatar som værtsnation til herrernes fodbold-VM i 2022. Den tidligere landsholdsanfører for Frankrig blev i 2015 tildelt en karantæne fra at deltage i alle foldboldrelaterede aktiviter de næste fire år.

Et sidste ord

De har ret nede i jobcenteret: Et godt netværk er altafgørende. Hvis du fx er lige ved at blive røvet i Brasilien, så kan det være utrolig hjælpsomt, hvis nu forbryderen er din ven.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12