18. maj 2017

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Finansen i frit fald

Bag scenen sker magtskift ofte i ryk. Pludselig er den gamle garde skiftet ud. Dét sker yderst sjældent. Men det sker. Således skete det 11. juni 1993. Siden da har respekten for Justitsministeriet ikke været den samme. Juristerne mistede uskylden, og omverdenen holdt gradvist op med at tage Justitsministeriet dødsens alvorligt. Næste brud er allerede […]

Kære læser

”Senere lærte jeg, at man skal tage en fast pris – 50 dollar”

Chenda har 10 års erfaring i at sælge øl. Hun har også 10 års erfaring i at sælge sex. Og i at blive forfulgt og frygte for sit liv. Og i at føle fremmede mænds hænder på sin krop, selvom hun har sagt nej. Det har hun været nødt til at acceptere, for hendes løn som ølpige hos Carlsbergs partnerselskab blev aldrig høj nok.

Det bedste vi har set

Ingvar Cronhammars fem meter høje skulptur ‘Camp Fire’ fra 1994, som blev skrottet og sendt til destruktion ved en fejltagelse af Syddansk Erhvervsskole for nogle uger siden, skal genskabes ”af professionelle” på erhvervsskolens regning. Det er konklusionen efter et møde mellem kunstneren, hans advokat, erhvervsskolen og Odense Bys Kunstfond. Føljetons Oliver Stilling maner til besindighed: Måske er en rekonstruktion ikke den mindst ringe løsning. Han opstiller nogle alternative scenarier.

Spisesedlen

Tidligere FBI-chef skal undersøge Trumps forbindelser til Rusland. Det amerikanske justitsministerium har udnævnt tidligere FBI-chef Robert Mueller som særlig anklager i undersøgelsen af et muligt samarbejde mellem Trumps kampagne og Rusland under præsidentvalget. Udnævnelsen intensiverer sagen, der truer Trumps position som præsident.

Vestager giver Facebook bøde på 825 millioner. Konkurrencekommissær Margrethe Vestager giver Facebook en bøde på 825 millioner kroner for at give vildledende eller forkerte oplysninger til EU, da de i 2014 købte WhatsApp.

Danske landmænd kan se frem til største overskud i mange år. Landbrugssektoren havde sidste år et underskud på 3,2 milliarder, men en ny prognose fra Landbrugets Rådgivningscenter spår, at dansk landbrug i 2017 vil få et overskud på 3,6 milliarder kroner. Det skyldes primært øget efterspørgsel fra Asien, der presser priserne op.

Iranerne skal vælge præsident. Fredag skal iranerne til stemmeurnerne til Irans 12. præsidentvalg. De to kandidater er den siddende præsident, Hassan Rouhani, og den konservative modkandidat, Ebrahim Raisi. Hvem er de? Hvad betyder valget for omverdenen? Og hvordan står det til med atomaftalen efter Trump? The Telegraph fortæller dig alt, du har brug for at vide.

Danmark ligger i bunden, når det gælder unge og alkohol. Det har længe været kendt, at unge danskere er dem i Europa, der drikker mest. En kedelig rekord, der nu er blevet forklaret med endnu en bundkarakter. En undersøgelse for WHO om EU-landes drukkultur giver Danmark sølle 6 ud af 100 point, når det kommer til adgangen til alkohol, hvilket ifølge WHO kan forklare unges alkoholvaner.

Et sidste ord

Gys. Når man kommer til en øde ø, vil man gerne have, at den er øde. Der skal selvfølgelig ikke være nogen mennesker, men der skal så sandelig heller ikke ligge 38 millioner stykker plastic og flyde på stranden, som det er tilfældet på Henderson Island i Stillehavet. Hver dag skyller 13.000 plasticdele i land. Måske man skulle stoppe med at købe plasticposer i supermarkedet :-(

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12