18. oktober 2017

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Blændværket på Borgen

Det giver anerkendelse i tidens DIY-kultur at turde drømme – at turde drømme videre. Hurtigere, højere og stærkere. Tusindvis af selvhjælpsbøger om positiv psykologi støtter i dag folk i at bryde ud af vante rammer, for i stedet at turde drømme. Men én gang imellem rammer virkeligheden altså. Sådan helt lavpraktisk, lokalt og konkret. Pludselig […]

Kære læser

VM i fodbold er bygget på korruption, diskrimination og slavearbejde

Efter lodtrækningen i går står det nu klart, at det danske herrelandshold i fodbold kan komme til VM i Rusland ved at slå Irland i to knald-eller-fald-kampe. Men måske burde Danmark boykotte kampene for at undgå senere at skulle spille på stadions, der bogstaveligt talt er bygget på nepalesiske arbejderes blod. Føljeton giver landsholdet 3 gode grunde til at boykotte VM i 2018 og 2022.

Spisesedlen

Islamisk Stat er bekæmpet i Raqqa. I går blev det annonceret, at den syriske by Raqqa efter fire år er generobret fra Islamisk Stat. Raqqa har været hovedsæde for Islamisk Stat’s magt, og de sidste fire måneder har alliancen SDF, der består af kurdiske og arabiske styrker og er støttet af USA, forsøgt at fordrive Islamisk Stat fra byen.

Amerikansk dommer siger fra over for Trumps indrejseforbud. Få timer før den seneste version af Trumps omstridte indrejseforbud skulle træde i kraft, har en dommer i Hawaii blokeret for det. Delstaten mener, at det nye forbud blot er en fortsættelse af Trumps ”løfte om at ekskludere muslimer fra USA”.

Rigsrevision skal kulegrave statens skandalebyggerier. Efter afsløringer af massive forsinkelser, milliardstore budgetoverskridelser og fejlbehæftede bygninger til især Københavns Universitet og Aalborg Universitet, skal sagen nu undersøges til bunds. Formanden for Folketingets statsrevisorer, Peder Larsen (SF), siger om de fejlslagne byggerier, at ”det ligner en gigantisk skandale”.

Partikongres: Kina er på vej ind i en ny æra. Kinas præsident, Xi Jinping, åbnede i dag det kommunistiske partis kongres med en tre timer og 23 minutter lang tale. Den kinesiske præsident meddelte fra talerstolen, at Kina aldrig vil kopiere andre landes politiske systemer, og at landet fortsat skal bekæmpe fattigdom og ulighed, ligesom han vil slå hårdt ned på korruption.

Hovedstaden har brugt millioner på tomme sygetransporter. Sidste år har chauffører i Region Hovedstaden kørt forgæves 40.000 gange, når de skulle hente patienter, der af den ene eller anden grund ikke selv kunne fragte sig til sygehuset. Det har kostet regionen otte millioner kroner.

Et sidste ord

Her er en ting, vi ikke er for fine til: Børn. Børn som dyr. Nååååå <3

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12