18. oktober 2019

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Langfredag genbesøgt

En lang fredag er knap begyndt: I løbet af de næste 24 timer skal Storbritanniens premierminister Boris Johnson forsøge at overbevise mindst 33 ekstra parlamentsmedlemmer – uden for sit eget parti – om at stemme for den reviderede skilsmisseaftale, som han netop har forhandlet på plads med EU. For første gang siden Falklandskrigen samles det […]

Kære læser

Våbenhvilen er en sejr for Erdoğan og Assad

Våbenhvile. Det startede med et brev. I går skrev den amerikanske præsident Donald Trump en højst aparte besked til sin tyrkiske kollega Recep Tayyip Erdoğan, hvor han truede med at ”ødelægge Tyrkiets økonomi,” hvis ikke Erdoğan fandt en fredelig måde at løse den invasion på, som Tyrkiet har påbegyndt i det kurdiske område i nordsyrien. […]

Spisesedlen

Boris Johnson føler sig ”meget sikker” på sin brexit-aftale. Den britiske premierminister satser stærkt på, at det britiske underhus stemmer for hans brexit-aftale på lørdag. Men det nordirske parti DUP vil ikke stemme for, og det betyder, at afstemningen kan blive ekstremt tæt.

Stabschef i Det Hvide Hus trækker udtalelse vedrørende Ukraine tilbage. Fungerende stabschef Mick Mulvaney sagde torsdag, at der var tale om noget for noget (”quid pro quo”) i præsident Trumps relation til Ukraine. Det kastede medierne sig straks over, så han trak senere på dagen udtalelsen tilbage med en formulering om, at udenrigspolitik og politik hele tiden ”bliver blandet sammen”.

Flertal kræver redegørelse for våbeneksport til Tyrkiet. Regeringens støttepartier kræver at få indblik i eksporten af våben til Tyrkiet fra Danmark, og Rigspolitiet har derfor kigget på tilladelserne. Jeppe Kofod udtaler, at de to sidste eksporttilladelser drejer sig om ”software til enheder, der indgår i Nato-regi,” og at der altså ikke er risiko for, at danske våben havner i de forkerte hænder.

Tusinder af demonstranter på gaden i byer over hele Libanon. Den libanesiske regering har foreslået en ny skat, og det førte torsdag til massive demonstrationer, de største i flere år. Libanon befinder sig i en finansiel krise, som sekteriske politikere får skylden får.

Cataloniens ekspræsident har overgivet sig til de belgiske myndigheder. Det var Carles Puigdemont, der i 2017 erklærede Catalonien selvstændigt efter en omstridt folkeafstemning. Da det blev underkendt af den spanske forfatningsdomstol, forlod Puigdemont landet. Der blev for nylig udstedt en arrestordre på ham, samtidig med at flere andre catalanske ledere fik lange fængselsstraffe. Han nægter dog at lade sig udlevere til retsforfølgelse.

 

Et sidste ord

Der har været en del palaver på internettet, efter DR i går bragte en historie om, at skolefotografer bliver bedt af forældre om at retouchere børnebilleder. Som en protest har mange lagt deres egne grimme børnebilleder op på nettet. Over en bred kam har det været ret kedeligt at se på folks gamle grimme skolebilleder, men vi fandt alligevel ét uretoucheret skolefoto, der går under kategorien ”skide skægt!”

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12