18. september 2017

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Halvt fyldt, halvt fuldendt

Folk, der afskyr idrætsudøvelse –  og i særlig grad andres kropsudfoldelse i det offentlige rum – vil muligvis påstå, at den voldsomme regn, der i går satte en stopper for det såkaldte CPH Half i København, var en straf nedkaldt af en eller anden gud. Stop så med det idiotiske løberi! har han/hun/det tænkt og hævet sin knyttede næve til rabalder. Nogle steder løb folk i vand til […]

Det bedste vi har set

I forbindelse med udstillingen ‘Kolonihistorier – magt og afmagt’ afholdt kunsthallen Gl. Holtegaard i weekenden en række debatarrangementer, hvor den danske kolonifortid var til diskussion. Føljeton var med søndag, hvor der udspillede sig en ren tour de force i kontrastfyldte holdninger.

Spisesedlen

Lavt asylansøgertal skaber høj udviklingsbistand. I 2017 har Danmark modtaget et markant lavere antal asylansøgere end forventet. Derfor bliver der overført 200 millioner ekstra kroner til udviklingsbistand, der blandt andet skal sikre bedre forhold i flygtningelejrene, så folk ikke vælger at rejse videre mod Europa, siger udviklingsminister Ulla Tørnæs (V).

Protester i St. Louis efter frikendelse af hvid betjent. For tredje nat i streg var der uro i den amerikanske storby St. Louis, hvor en hvid betjent fredag blev frikendt for mord på en sort mand tilbage i 2011. Sagen har skabt store protester både fredag og lørdag, og søndag nat eskalerede de i voldelige sammenstød, hvor 80 borgere blev anholdt.

Udenlandske studerende betaler ikke studielån tilbage. 40 procent af de studielån, som studerende fra andre EU-lande har taget i Danmark, bliver aldrig betalt tilbage til den danske stat, viser tal fra Uddannelses- og Forskningsministeriet. Der er tale om misligeholdt studiegæld for 123 millioner kroner, og tallet vokser år for år.

Ny storm forventes at ramme hærgede caribiske øer. Flere øer i Caribien blev mere eller mindre ødelagte af stormen Irma i sidste uge. Nu rammer en ny storm højest sandsynligt Caribien. Stormen Maria forventes at gå i land i Puerto Rico i løbet af tirsdag.

Snapchat blokerer Al Jazeera i Saudi Arabien. Saudier kan ikke længere se snapchats fra det Qatar-baserede nyhedsmedie Al Jazeera. Myndighederne i Saudi Arabien har nemlig bedt Snapchat om at blokere al indhold fra mediet, fordi Al Jazeera angiveligt overtræder lokale love.

Et sidste ord

Sean Spicer har bygget sin karriere på løgn. Den tidligere talsmand for Trump blev verdenskendt, da han sagde, at Trumps indsættelse havde det største publikum en indsættelse nogensinde har haft. Siden blev han fyret, men i aftes var han tilbage til året Emmy Awards med flere komiske løgne.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12