18. september 2018

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Forsnævret offentlighed

Originalt dansk indhold trænges nu tilbage til fordel for udenlandsk underholdning. Den nye public service-aftale for DR, som kulturminister Mette Bock netop har indgået med Dansk Folkeparti, vil give den borgerlige offentlighed i Danmark et tungt slag tilbage. Stik modsat de officielle påstande. Det er således ikke det bedre argument, der har vundet i dag. Det […]

Kære læser

Musk: Profetisk filosof eller nørdernes fyrtårn?

Der er sket meget i Elon Musks verden, siden vi sidst tog kærlig hånd om ham på Føljeton. Musk har fortrudt sin beslutning om at gøre Tesla privatejet, han har endnu engang kaldt en britisk dykker for pædofil, og så har han alvorligt brug for noget søvn. Det hele skriger på en forklaring. Af tre omgange vil vi derfor på ny ryste posen og prøve at blive kloge på innovatøren. Den første kom i går, og i dag følger de sidste to.

Spisesedlen

DR fremlægger ny spareplan. I dag kl. 10 blev DR’s nye spareplan (public service-aftale) og de deraf afledte konsekvenser fremlagt. Nogle af de væsentligste punkter i planen er nedlægningen af omtrent 400 stillinger samt lukningen af de tre radiokanaler P6 Beat, P7 Mix og P8 Jazz. Derudover skal DR Ultra og DR 3’s programmer overgå til udelukkende at blive sendt på nettet, og kanalerne DR 2 og DRK slås sammen til én kanal. Til gengæld friholdes alle lokale radiokanaler for besparelser.

USA indfører 10 pct. told på kinesiske varer for 200 milliarder dollar fra næste uge. Dermed ignorerer præsident Donald Trump alle advarsler mod at eskalere toldkrigen med Kina. Trump meddeler, at tolden vil stige til 25 pct. fra 2019, og at ”hvis Kina gør gengæld mod vores bønder og andre brancher, så vil vi straks gå til fase 3, som er told på varer for yderligere 267 milliarder dollars”.

Topchef i Danske Banks var tidligt velinformeret om hvidvasksag. Thomas Borgen, Danske Banks administrende direktør siden 2013, har sagt, at han ikke blev ordentligt informeret om hvidvasksagen. Men flere kilder fortæller, at han både mundtligt og skriftligt modtog advarsler allerede tidligt i 2014, skriver Berlingske Business.

Sydkoreas præsident besøger Nordkoreas hovedstad for første gang i ti år. Nordkoreas Kim Jong-un og Sydkoreas Moon Jae-in mødes i dag i den Nordkoreanske hovedstad, Pyongyang, for at diskutere fred og nedrustning. Det tre dage lange topmøde kan blive afgørende i forhold til Nordkoreas nedrustning af atomvåben og landets forhold til USA, skriver DR.

Polen suspenderet fra deltagelse i europæisk retsorganisation. Polens Retsråd (KRS) er blevet udelukket fra den internationale organisation European Network of Councils for the Judiciary (ENCJ), fordi organisationen ikke længere opfatter KRS som politisk uafhængigt. Polens højreorienterede regering med det nationalkonservative parti Lov og Retfærdighed (PiS) ved roret har siden 2015 ‘moderniseret’ landets juridiske system og fjernet mange dommere.

Et sidste ord

”… og hende, der gør det igen i morgen”. Wow, Hans Fog, administrerende direktør for FORENEDE SERVICE A/S, det er en ommer. Velkommen til det 21. århundrede.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12