18. september 2020

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Jeppe Kofodfejl

Stormen var ellers redet af. Hvad der lignede en umulig situation, en rigtig grimmert, blev på forunderlig vis løst. Tallene gik i den rigtige retning, folket bakkede op om projektet. Fremtiden så lys ud. Men bedst, som alt igen syntes sikkert, vendte mareridtet tilbage. Vi taler naturligvis om Danmarks udenrigsminister Jeppe Kofod (S). De seneste […]

Kære læser

Suga, honey, honey: Japan har fået ny leder

Det er ikke hver dag, at magten skifter i verdens tredjestørste økonomi Japan. Da nu forhenværende premierminister Shinzo Abe i denne uge forlod posten, var det med titlen som Japans længst siddende politiske leder. Før det var Abes grandonkel, Eisaku Sato, indehaver af den titel, ligesom Abes farfar har været regeringsleder og hans far mangeårig […]

Spisesedlen

Danmark nærmer sig smitterekord. Onsdag og torsdag er der sammenlagt konstateret 822 nye tilfælde af COVID-19 i Danmark. Torsdag var tallet 453. Ikke siden 3. april har der været konstateret så mange smittetilfælde på ét døgn. Her toppede smitten med 473 nye tilfælde. Det samlede antal indlagte ligger nu på 60. Tre af dem på intensivafdelingen.

Jeppe Kofod undskylder. Udenrigsminister Jeppe Kofod (S) undskylder for at have haft sex med en 15-årig pige tilbage i 2008. Dengang var han 34 år. ”Jeg ved godt, det ikke er nok at undskylde. Jeg ville ønske, at jeg kunne lave det om. Det eneste, jeg kan gøre, er at angre”, siger ministeren til TV2. Han nægter at gå af som minister.

Lars Løkke Rasmussen afhørt i Instrukskommission. Her afviste den tidligere statsminister ifølge DR, at daværende justitsminister Søren Pind (V) skulle have henvendt sig med en bekymring om, at der foregik noget ulovligt i Udlændingeministeriet i 2016. Det har Pind ellers fortalt. Sagen handler om, hvorvidt tidligere integrations- og udlændingeminister Inger Støjberg har krævet asylpar adskilt ulovligt.

Lukasjenko vil lukke grænserne. Hvideruslands præsident, Aleksandr Lukasjenko, har meddelt, at han vil lukke grænserne til nabolandene Polen og Litauen. Lukasjenko påstår, at de voldsomme demonstrationer i landet er iscenesat af vestlige magter. Lukasjenko har desuden meddelt, at han vil sætte en stor del af landets hær til at bevogte grænserne mod vest.

Danskere er i tvivl om, om de vil have coronavaccine. Verden venter stadig desperat på en vaccine mod coronavirus, men det er ikke alle danskere, der er sikre på, at de vil have den, når den kommer. Således viser en ny undersøgelse ifølge DR, at hver femte dansker ikke ved, om de vil have vaccinen. Hver tiende vil decideret svare nej tak.

Et sidste ord

Vi har fundet ud af, at mozzarellaost på finsk bliver kaldt mumi-kød. Altså som i kød fra mumitroldene. Det gør os lidt kede af det og giver os lyst til at gå hjem i seng. Vi ses i morgen, når vi igen er stået op.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12