19. august 2020

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Vrede og frygt i Horsens og Billund

Det er sateme ikke let at være dansker i disse corona-tider. I Horsens Folkeblad kan man læse om en diskoteksejer med øgenavnet ‘Gønge’, som hverken kan finde hoved eller hale i Folketingets såkaldte fase 4-aftale. Gønge driver diskotekerne Hemingway’s og Sölibat i Rædersgade i Horsens, men han har måttet holde dem begge hermetisk lukket siden […]

Kære læser

Mennesket er født frit, men dog er det overalt i mundbind

Modstanden mod mundbind breder sig. I flere lande er folk gået på gaden i protest mod myndighedernes krav om brugen af den lille beklædningsgenstand, der skal fungere som et værn mod de coronafyldte spytdråber. Søndag samlede hundredvis af demonstranter sig i den spanske hovedstad Madrid med kampråb som ”mundbind slår ihjel,” ”virussen eksisterer ikke” og […]

Spisesedlen

Kup i Mali. Efter at være blevet taget til fange af oprørere har Malis præsident Ibrahim Boubacar Keïta i en tv-transmitteret tale oplyst, at han trækker sig fra posten og samtidig opløser landets regering og parlament. ”Jeg ønsker ikke, at blodet skal flyde for at holde mig ved magten,” sagde han. Også landets premierminister er blevet taget til fange af kupmagerne.

Skatteministeriet skjulte ulovlige opkrævninger. Skatteministeriet skjulte i et år viden om, at ministeriet fra 2008 til og med 2019 ulovligt havde opkrævet 4,5 mia. hos en række virksomheder. Det skriver TV2. Det har fået Rigsrevisionen til at rette en skarp kritik mod ministeriet, eftersom den praksis er i strid med Rigsrevisorloven, og fordi det har ført til, at statsregnskabet i over et årti har været forkert med flere milliarder.

Biden er officielt præsidentkandidat. Det Demokratiske Parti i USA har nu officielt udnævnt Joe Biden til deres præsidentkandidat. Det skete i nat dansk tid på partiets konvent. Ud over nomineringen bød andendagen for konventet også på taler fra blandt andet den tidligere amerikanske præsident Bill Clinton og den nye demokratiske stjerne Alexandria Ocasio-Cortez.

Wall Street har indhentet det tabte. De amerikanske aktiemarkeder er nu tilbage på samme niveau som før coronakrisen. Tirsdag lukkede S&P 500-indekset på sit højeste niveau nogensinde. Indekset bruges som en målestok for, hvordan det generelt går på Wall Street. Optimismen på aktiemarkederne kommer på trods af, at coronakrisen har ramt USA med et af de største BNP-fald nogensinde.

EU holder krisemøde om Hviderusland. EU’s ledere mødes i dag på et videolink for at diskutere, hvordan Unionen skal forholde sig til det omdiskuterede valgresultat i Hviderusland, hvor præsident Aleksandr Lukasjenko vandt valget. Lukasjenko beskyldes for valgsvindel. Den hviderussiske oppositionsleder Svjatlana Tsіkhаnоwskаja opfordrer EU til ikke at anerkende Lukasjenko som præsident.

Et sidste ord

Det engelske orkester Portsmouth Sinfonia findes ikke mere, men gid det gjorde. Her er en optagelse fra pladen Hallelujah fra 1970, optaget i Royal Albert Hall. Og hvis du lytter og tænker, ”hvad fanden?” – så læs dette og forstå.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12