19. december 2018

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Nedtur for Dansk Folkeparti

Attituden gør en forskel. Dansk Folkeparti vil gerne fremstå som dem, der i sidste ende bestemmer, og det lykkes som regel. De tuder ikke, når de taber. Men tag ikke fejl: Dansk Folkeparti taber, de fejler og forråder i stigende grad deres løfter til vælgerne. Dansk Folkeparti bliver nemlig ofte snydt. Partiet, der træder frem […]

Kære læser

Fra nervøsitet til frygt. Det urolige finansmarked

Hvad sker der? I både Europa, USA og Asien er aktiekurserne styrtdykket hen over efteråret, og efterhånden er der ikke længere bare tale om uro. Efter flere år med ekspansiv vækst var det ventet – og efterlyst – at luften ville gå af ballonen i 2018, og det skete også i løbet af foråret til stor […]

Spisesedlen

Ti anholdte i hvidvasksag i Estland. Den estiske anklagemyndighed har  anholdt 10 personer med forbindelse til Danske Banks hvidvasksag i Estland. Det er endnu uvist, hvem de konkrete personer er, og om den tidligere ledelse for Danske Banks estiske filial er i blandt, men ifølge Bloomberg siger den estiske anklagemyndighed, at ”der er grund til at tro, at de anholdte bevidst sørgede for, at bankkunder kunne flytte midler, der mistænktes for at være blevet vasket hvide.”

Socialdemokratiet stemmer blankt til udrejsecenter på Lindholm. Selvom Socialdemokratiet støtter ideen om et udrejsecenter, har de besluttet at stemme blankt til regeringen og Dansk Folkepartis forslag om et center på Lindholm. Socialdemokraternes udlændingeordfører, Mattias Tesfaye, begrunder beslutningen med, at Socialdemokratiet ikke kender til aftalepartiernes konkrete grundlag for placeringen på Lindholm.

Tidligere Trump-rådgiver får udskudt dom. Donald Trumps tidligere nationale sikkerhedsrådgiver, Michael Flynn, skulle i går have modtaget sin dom for at have afgivet falske vidneudsagn til FBI. Istedet takkede Flynn ja til en domsudsættelse, så Flynn har muligheden for at samarbejde med den igangværende Mueller-efterforskning og få eventuel domsnedsættelse. Flynn har indrømmet sin forbrydelse.

Mistænkt i svindelsag blev løsladt trods dom og udvisning. En central person i sagen om formodet svindel med moms og skat for 258 mio. kroner blev efter sin dom løsladt, indtil hans ankesag i Landsretten skulle behandles. Det skete, selvom han allerede tidligere var blevet idømt tre års fængsel og udvisning for lignende type svindel. Efter sin løsladelse medvirkede han i lignende omfattende til svindel.

Forskere føler sig presset på forskningsfriheden. En ny rapport lavet af Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd (Vive) viser, at inden for de sidste fem år har syv pct. af forskerne ved Aarhus Universitet oplevet pres for at ændre i forskningsresultater, 10 pct. har oplevet pres for at udskyde offentliggørelsen, og 5 pct. har oplevet et pres for helt at undlade offentliggørelse.

Et sidste ord

I Amerika er det længe blevet debatteret, hvorvidt Bruce Willis-actionklassikeren Die Hard fra 1988 er en julefilm eller ej. Nu har 20th Century Fox klippet en ny trailer sammen, der præsenterer filmen som ”den største julehistorie, der nogensinde er fortalt”. Måske er der noget om snakken.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12