19. december 2019

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Trump stilles for en rigsret, men dømmes af et folketribunal

Det var velsagtens et spørgsmål om tid. Den amerikanske præsident Donald Trump var knapt nok indsat i embedet, før hans politiske modstandere begyndte at tale om, hvordan man kunne få ham for en rigsret. Nu er det endelig lykkedes. Onsdag vedtog Repræsentanternes Hus, at Trump skal stilles for en rigsret under anklager om misbrug af […]

Kære læser

Braveheart-stemning i Skotland efter separatistisk valgsejr

Boris Johnsons julehumør må være højt. Han fik sit flertal, han får sit brexit, og pladsen i historiebøgerne er sikret. Alligevel er der skår i glæden. For det var ikke kun Johnson, der kunne glæde sig over en storsejr ved det britiske valg. De skotske separatist-nationalister i Scottish National Party (SNP) gjorde næsten rent bord, […]

Spisesedlen

Donald Trump bliver stillet for en rigsret. Medmindre du udelukkende orienterer dig gennem Føljeton, kommer det næppe som en nyhed, at Trump som blot den tredje præsident i USA’s historie nu vil blive stillet for en rigsret. Men vi have den med, således at når man om hundrede år bladrer Føljeton igennem ikke tænker: Havde de ikke den nyhed?

Kvindelig journalist får medhold i voldtægtssag i Japan. Shiori Ito, 30, vandt onsdag en civilt søgsmål mod en kendt tv-mand, som hun siger havde voldtaget hende. Dommen kan få stor betydning i en kultur, hvor ofre for seksuelle overgreb går stille med dørene.

Anklage: Dansk hærchef skal straffes med fængsel. Forsvarets tidligere hærchef H. C. Mathiesen instruerede medarbejdere om at ændre optagelseskriterierne, så hans kæreste kom ind på sin uddannelse, lyder det fra auditørkorpset. Dermed tilsidesatte han sine pligter i tjenesten ved at anvende sit personale til private gøremål , og han gjorde sig samtidig skyldig i grov pligtforsømmelse, skriver DR.

Højreradikal dømt for besiddelse af bombe. Politisk vold lurer overalt i det mørkeste kroge af det danske samfund: 53-årig mand med tilknytning til højreekstremistiske miljøer er netop ved Retten i Odense blevet idømt syv års fængsel for at være i besiddelse af bl.a. en bombe-anordning i forhaven. Under gulvbrædderne i soveværelset fandt politiet også en fuldt funktionsdygtig maskinpistol med ammunition fra krigens tid.

PostNord skal undersøges for svindel efter whistleblower-brev. Tirsdag aften diskuterede partiernes postordførere og transportminister Benny Engelbrecht (S) et brev på en A4-side, som de har modtaget fra en anonym whistleblower, der angiveligt har insiderviden. Det indeholder en række anklager om svindel og nepotisme i PostNord. Transportministeren vil igangsætte en undersøgelse, skriver Jyllands-Posten.

Et sidste ord

For meget tid med børnene i juleferien? Hvad med at genindspille en af Beastie Boys’ musikvideoer med dem?

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12