19. februar 2020

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Så tænk dog på børnene!

Det ville nok egentlig være en skam at kalde Jean-Jacques Rousseau en mester ud i børneopdragelse. Ikke desto mindre skrev den schweiziske filosof et af de første og vigtigste filosofisk-pædagogiske værker, der særligt i Frankrig skulle få betydning for udformningen af det post-revolutionære uddannelsessystem. I Émile ou De l’éducation bakser Rousseau med spørgsmålet om, hvordan det […]

Kære læser

Merkels efterfølger må se mod højre

Et hårdt job. De seneste par år har det vist sig særdeles vanskeligt at bestride posten som leder af et af Tysklands to store regeringsbærende partier. Hos socialdemokratiske SPD overtog Martin Schulz tøjlerne d. 19. marts 2017. Schulz kom fra en stilling som formand for Europa-Parlamentet, han var populær, og håbet var, at han kunne ændre […]

Spisesedlen

Britta Nielsen idømt seks et halvt års fængsel. Britta Nielsen modtog i går sin dom i Københavns Byret. Hun er blandt andet blevet fundet skyldig i bedrageri af særlig grov karakter for omkring 117 mio. kr. begået i perioden 1993 til 2018. Anklagerne fortalte, at de er tilfredse med dommen, som de anser for værende ”meget streng.” Britta Nielsens forsvarer var også tilfreds, og de ønsker ikke at anke dommen.

Passagerer forlader krydstogtskib med coronavirus. Ca. 3.700 passagerer har været i karantæne ombord på krydstogtskibet Diamond Princess, der har ligget for anker i Japan. Årsagen er, at mindst 542 personer på skibet er smittet med coronavirus. Det er den største smittegruppe udenfor Kina. Nu har de første par hundrede ikke-inficerede passagerer fået lov til at forlade skibet.

Dommer langer ud efter Weinsteins forsvar. Den overgrebs-anklagede Harvey Weinsteins forsvarer havde i weekenden et indlæg i magasinet Newsweek, hvor hun opfordrede juryen i sagen til at se bort fra mediedækningen og ”gøre det rigtige.” Det fik i går sagens dommer til at irettesætte Weinsteins forsvar, og han beordrede dem til ikke at tale med pressen, indtil sagen er afgjort. Juryen begyndte i går sin rådslagning, men nåede ikke til en afgørelse. Processen fortsætter i dag.

Muligt gennembrud i Olof Palme-sagen. For 34 år siden blev den daværende svenske statsminister Olof Palme dræbt på vej hjem fra en tur i biografen. De svenske myndigheder har lige siden forgæves forsøgt at finde morderen, men nu fortæller den svenske statsanklager Krister Petersson, at han håber, der vil blive rejst tiltale i første del af 2020. ”Vi har spor, som vi tror meget på,” fortæller han til svenske SVT.

Færre melder sig ud af folkekirken. Hvert år er der stadig mange danskere, der siger nej tak til det statsfinansierede paradis og melder sig ud af folkekirken. I 2019 modtog kirken 9.485 udmeldelser, men selvom det lyder af meget, så er det faktisk det laveste antal udmeldelser i 12 år. I 2016 meldte 24.700 personer sig ud.

Et sidste ord

På et klaptræ har filmscener kedelige navne som fx ”scene A66F.” Men klaptræskvinden på Quentin Tarantino-filmen Inglourious Basterds valgte at peppe det hele lidt op ved at lave sit eget vanvittige fonetiske alfabet. ”A66F” bliver således til ”au revoir 66 fuckers,” og skuespillerne har svært ved at holde masken.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12