19. januar 2021

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Femte kolonne i borgerkrigs-Venstre

Det var den bedste tid, det var den værste tid – for Jakob Ellemann-Jensen. Formanden for Venstre kan nu endelig ånde lettet op: Der kommer ikke noget kampvalg til næstformandsposten i Venstre. Det er ikke længere muligt at melde sit kandidatur, og dermed bliver det Ellemanns foretrukne kandidat, formand for Danske Regioner Stephanie Lohse, der […]

Kære læser

Valg i Uganda: Intet internet, ingen sejr

En af Afrikas længstsiddende præsidenter/diktatorer har, til ingens større overraskelse, sikret sig yderligere fem år ved magten. Sidste uge vandt Yoweri Kaguta Museveni som ventet valget i Uganda, efter hans regime havde slået hårdt ned på oppositionen og tilmed slukket for internettet. Dermed kan den 76-årige diktator igen indtage (betalingsmur) præsidentembedet, hvor han har siddet i […]

Spisesedlen

Aleksej Navalnyj skal holdes varetægtsfængslet i 30 dage. Det afgjorde en dommer i Moskva mandag. Navalnyj var dagen forinden blevet anholdt kort efter at være ankommet til Rusland. Oppositionslederen anklages af de russiske myndigheder for at være udeblevet fra flere prøveløsladelseshøringer, efter at Navalnyj var blevet idømt en betinget dom for underslæb. Anholdelsen af Navalnyj er blevet mødt med fordømmelse fra flere andre lande, herunder Danmark.

FBI skruer op for sikkerheden forud for Bidens indsættelse. Blandt andet bliver tusindvis af de militærpersoner, der skal stå vagt ved indsættelsesceremonien onsdag, undersøgt af sikkerhedstjenesten. Det sker af frygt for eventuelle insider-angreb. ”Selvom vi ikke har nogen oplysninger, som indikerer trusler indefra, lader vi ikke noget op til tilfældelighederne i sikringen af hovedstaden”, udtaler USA’s fungerende forsvarsminister Christopher Miller i den forbindelse.

Hviderusland frataget værtsskab for VM i ishockey. ”På grund af de sikkerhedsmæssige udfordringer, som er ude af IIHF’s kontrol, har beslutningsorganet i dag besluttet, at VM skal flyttes væk fra Minsk”, skriver Det Internationale Ishockeyforbund om beslutningen. Hviderusland skulle ellers have delt værtsskabet med Letland, når verdensmesterskabet løber af stablen til maj.

Sverige vedtager ny pandemilov. Fremover vil politiet kunne uddele bøder på 2.000 svenske kroner, hvis man bryder visse restriktioner i den nye lovgivning. Det gælder eksempelvis forsamlingsforbuddet. Også de 15 til 18-årige vil kunne modtage bødestraffen. Samtidig giver loven mulighed for at lukke blandt andet indkøbscentre og biografer. Loven gælder til udgangen af september 2021.

Stephanie Lose bliver eneste kandidat til Venstres næstformandsskab. Søndag udløb fristen for at melde sit kandidatur til posten. Dermed bliver Lose ifølge en intern mail det eneste navn på stemmesedlen til Venstres ekstraordinære landsmøde, som afvikles på søndag. Det skriver TV2. Landsmødet kommer samtidig med, at Venstre i den seneste Voxmeter-måling scorer en rekordlav opbakning på blot 13 pct. af stemmerne.

Et sidste ord

Hele verdens Dolly Parton fylder i dag 75. Vi fejrer det ved at lytte til denne nye vaccine-udgave af country-dronningens klassiker Jolene.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12