19. juli 2016

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Slacktivisme der virker

  Nå, så brændte solen alligevel ikke igennem i går, og vi ser stadig ud ad vinduet på den værste danske sommer siden 1940 (dengang Tyskland besatte landet). Det er ikke engang bare sådan noget dansker-krukkeri – den er god nok, selv om dmi er trætte af at tale med journalister, så siger de det […]

Det bedste vi har set

Førstekvinden

I går talte Donald Trumps kone og potentiel førstedame i Det Hvide Hus, ved republikanernes kongres. Melinia Trump, der både er immigrant og tidligere model, kom på den baggrund lidt i modvind, for at have plagieret hele passager fra præsident Obamas kone Michelles tale ved demokraternes konvent i 2008.

Der er også et påfaldende sammenfald i de to taler, men det er også noget af det eneste, der kan sammenlignes ved de to kvinder. Her er to virkelig grundige og interessante portrætter af Melinia Trump i hhv GQ og The New Yorker – der bliver ikke lagt fingre imellem. Som her, hvor The New Yorker sammenligner hende med Louisa Adams, der er den eneste anden førstedame, som har haft udenlandsk baggrund: “Louisa Adams spillede harpe, skrev satiriske dramaer og opdrættede silkeorm (hun overlevede også 14 graviditeter, inklusive 9 ufriviligeaborter og en dødfødt). Melania Trumps hobbies, forklarede hun People, er Pilates og at læse blade.”

Den moderne lånehaj

En af Trumps store chancer i valget bliver at fremstå som ham, der kan hjælpe den menige amerikaner ud af den økonomiske krise, der har præget landet siden finanskrisen i 2008. Millioner af arbejdsdygtige amerikanere er stadig uden fast arbejde og lever under fattigsdomsgrænsen. Her er en vild berretning fra den anden side af bordet: En berretning fra en såkaldt Payday Lender, der forestår korte usikre lån.

Spisesedlen

Dødsstraf udelukker tyrkisk EU-medlemskab. EUs udenrigsministre gør det mandag formiddag helt klart over for Tyrkiets præsident Erdoğan, at fyring af tusindvis af dommere og planer om dødsstraf ikke hører hjemme i et demokrati. Hvis Tyrkiet genindfører dødsstraf, er al tale om EU-medlemskab også udelukket.

Seks skudte betjente i Louisiana gik i baghold. Politiet i er nu overbevist om, at den tidligere marineinfanterist Gavin Long målrettet gik efter at dræbe så mange politibetjente som muligt. Tidligt søndag skød og dræbte han tre betjente og sårede tre andre.

IOC’s hovedbestyrelse mødes tirsdag middag for at diskutere Rusland deltagelse ved OL i Rio. Det sker på baggrund af den uvildige Wada-rapport, som mandag førte en række bevis for officiel russisk organisering af omfattende dopingsnyd blandt landets atleter.

Tysk politi har dræbt 17-årig efter økseangreb i et tog. 20 tilfældige passagerer blev angrebet på et tog i delstaten Bayern. Tre er alvorligt skadet. IS har taget ansvaret for angrebet.

Verdens største graffiti-festival indtager København. Der er tale om festivalen Meeting of Styles, der er spredt ud på mere end 250 events i byen med musik og kunst. Så hvis du lige er i omegnen er der altså noget at begejstres over.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12